Laisvalaikis

Kaip mane „užkabliavo“ golfas

Vakar patraukėme link Molėtų, į golfo klubą. Esu iš tų nedaugelio, kurie Palangoje ar kažkur kitur vasarą, kai atostogaudavo su tėvais, nežaidė mini golfo. Man labiau prie širdies buvo visokios sūpynės, todėl mosuoti lazda buvo tiesiog neįdomu ir per daug boring. Negana to, gal šis sportas man labiau siejosi su snobizmu. Galbūt ir tai, kad šį žaidimą žaidžia labiau vyresnės kartos žmonės, na, bent jau tokią viziją turėjau.

Kažkaip ir vėl man išsigelbėjimas yra FB ir visa informacija ten: užmačiau, kad yra organizuojama nemokama pamoka Europos centro golfo klube. Susiorganizavau drauges ir išlėkėme. Vienintelis prašymas prieš atvykstant buvo, kad avėtumėme plokščiapadę avalynę ir kažką patogaus. Na, convers‘ai tam puikiai tinka – visais gyvenimo atvejais.

Atvykus į klubą užsiregistravome ir beveik dvidešimt mūsų pasinėrė į pamoką apie golfą. Iš tikro seniau galvodavau, kad tai gan boring dalykas, tačiau, kai tau paaiškina taisykles, kokios yra lazdos, kodėl jos skirtingos, kaip vadinasi, iš ko padarytos, kiek su kiekviena galima numušti, ką reiškia pasvirimo kampai – tampa šiek tiek aiškiau.

Pradžiai du mokytojai sužaidė parodomąją partiją: buvo pasirinkta penkių smūgių duobutę (sorry, nežinau visų terminų, tai rašau taip, kaip atrodo ir lyg sakė). Būdavo paaiškinama, kodėl ir kaip, kada baudos taškas yra skiriamas, kaip ir kas vadinasi, kokia yra žolė ir kodėl, kaip yra pasistatomas kamuoliukas, kaip žinoti, kieno yra kuris mušant – informacijos tai super daug, nes terminai visi anglų kalba: lietuvių kalboje sunku rasti atitikmenis.

Vėliau sekė praktika smūgio: davė daug kamuoliukų, pamokė, kaip stovėti, kaip rankas laikyti, kaip užsimoti – tiesiog reikėjo pasipraktikuoti. Sekėsi gan neblogai, kaip nekeista, nes maniau, kad neįmanoma pataikyti. Aišku, dar toli iki tobulumo…Bet practising makes you perfect.

Tada jau ėjom jau prie duobučių. Ten reikėjo tiesiog mokintis įridenti. Galiu tik pasakyti, kad atrodo labai lengva, tačiau šiek tiek per daug jėgos ir kamuoliukas lekia pro šalį, kartais net iššokti sugeba iš duobutės, nors jau esi beveik šimtu proc. tikra, kad bus bingo. Na, praleidome beveik dvi su puse valandos, bet laikas neprailgo, nes informacijos itin daug. Be to superiniai mokytojai, kurie atsako į visus klausimus.

Pasirodo, kad už šiek tiek daugiau nei 80 galima pasiimti aštuonių valandų kursą, po kurio jau gausi žalią kortelę, galėsi eiti į laukus, be to gausi nemokamai jais naudotis visą mėnesį. Kažkaip suintrigavo, nes užkabliavo tas noras įmušti, panaudojant kuo mačiau smūgių. Šiaip viduje net juokas paėmė, gal jau senstu, kad pradėjau tokiais sportais domėtis. Oh well. First time for everything.

Tai emocijos? Labai super! Kas nebandė ar galbūt bandė mini golfą ir patiko, būtinai nuvarykite bei sudalyvaukite pamokoje: tai leidžia „pasimatuoti“, ar tau patinka ir tinka golfas. Taip pat, visai kitaip pradedi į žaidimą žiūrėti, kai jau supranti taisykles, tada atsiranda badas informacijai, norisi sužinoti daugiau, ką ir kaip daryti, nes kitaip – iš šalies žiūrint gali jis pasirodyti šiek tiek snobiškas ir neįdomus. Kiek žinau, golfo centras dar šią vasarą rengs pamokas, tai būtinai užsibookink‘ite ir varykite pamušinėti. Mes jau planuojame, kaip varysime pamušinėti: kibiriukas kamuoliukų – vos trys eurai.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply