Mamacitos dienoraštis

Gražus laukimas tiek vidumi, tiek išore: nėštukių odos priežiūra

Turbūt besilaukiančios mamos sutiks, kad nėštumas – nuostabus etapas kiekvienos moters gyvenime. Na, bent jau dažniausiai, aš nekalbu apie tas moteris, kurias kamuoja nuolatinis pykinimas ir panašūs dalykai. Tfu tfu, bet aš galiu tik pasigirti, kad mano nėštumas buvo kaip sviestu pateptas: nei manęs vargino itin didelis jėgų trūkumas (taip, kartais būdavo, bet tai natūralus dalykas, o ne kažkas, kas mane vargino kasdien), galbūt buvo šiokių tokių nuotaikos kaitų, bet kuriai moteriai ir nesilaukiančiai jų nebūna? O ir valgyti viską galėjau, nekankino pykinimas. Realiai – tobulas metas, nes pilvas pradėjo ryškėti gan vėlai, o ir nebuvo itin didelis, kad trukdytų mano gyvenimui. Juokingiausia, kad likus dviem savaitėms iki termino pabaigos net važiavau į susitikimus, kur kalbinau pašnekoves tinklaraščiui. Na, bet grįžkime prie temos.

Sakoma, kad moterys nėštumo metu tarsi pradeda švytėti iš vidaus, nes hormonai daro stebuklus. Sublizga akys, veido oda išsilygina ir tampa panaši į kūdikio, skruostus papuošia švelnus raudonis, o lūpos tampa putnesnės. Skamba lyg brangių grožio procedūrų padariniai, tačiau viską gauni nemokamai. Negana to, turbūt ne viena yra girdėjusi įvairiausių liaudies perliukų, kaip galima nuspėti kūdikio lytį pagal mamos odos būklę. Kiek teko skaityti, tai, neva, jei būsimoji mama – graži, spindinti, lygia oda be spuogų, pigmentinių dėmių ir kitų darinių, tai jai gims berniukas; taip pat berniuko besilaukiančios moters plaukai – sveikesni, žvilgantys. Apibendrinant, tai berniukai visą „grožį“ palieka mamai, tačiau mergaitės jį pasisavina laukimo metu. Teigiama, kad jei nėščioji – spuoguota, veidas ir kūnas nusėti dėmėmis, o plaukai suplonėjo ir pradėjo skilinėti, jai gims mergaitė.

Joakimo belaukiant

Iki nėštumo reguliariai eidavau pasidaryti mechaninį veido valymą, atradau kosmetologę, kuri man parinkdavo kosmetiką, atsižvelgdama į sezoniškumą, į tai, ko reikėjo mano veido odai, ką pamatydavo, atliekant veido valymą – kur yra mano silpnoji odos vieta. Kai sužinojau, kad laukiuosi, nežinau, ar instinktyviai, ar tiesiog taip susidėliojo viskas, kad pradžioje dar dariausi įvairias procedūras, o vėliau – atsisakiau. Atsisakiau ne todėl, kad pabijojau, o todėl, kad nebepatogu būtų buvę tiek išgulėti vienoje pozoje ilgą laiką. Antakius kaip ir tvarkiausi, taip ir tęsiau. Realiai visas procedūras likus dviem savaitėms iki dienos X atlikau: tiek plaukų šaknų dažymą, tiek depiliaciją, tiek antakius susitvarkiau, masaže paskutinį kartą apsilankiau. Negana to, nepakeičiau kosmetikos, naudojau tą, kuri buvo parinkta iki tol. Tik daugiau dėmesio skyriau kūno odos drėkinimui, nes prisiskaičiau apie strijas. Suprantu, kad daug ką daro genetika, tačiau pamaniau, kad papildomos priemonės nepakenks. Ar jų atsirado? Man rodos, kad nėra: yra likusios tos, kurios buvo, nes per savo amžių svoris tai padidėdavo keliais kilogramais, tai ištirpdavo. Ar atsirado ant pilvo? Nope. Nežinau, ar genai, ar kas, bet mano pilvas realiai pradingo per kelias dienas. Liko šiek tiek odos, bet kilogramai ištirpo sulig diena, kai išvažiavau iš ligoninės, nes mus ten šiek tiek užlaikė.

Taigi, yra daug mitų, ko negalima daryti, ką galbūt vertėtų išbandyti nėštumo metu, tačiau ne viskas yra pagrįsta. Man visada įdomu sužinoti specialistų nuomonės. Pasirodo, kad realiai visas procedūras grožio galima darytis ir nėštumo metu, aišku, viskas sveiko proto ribose. Man tai dar didesnė paskata būsimoms mamytėms, kad nereikia savęs pamiršti, kad reikia rūpintis ir neapsileisti. Nes kai pasižiūri į veidrodį, matai nuaugusias šaknis, antakius, kurie primena „Mazda“ ženklą, tai ir ūpo nėra mėgautis motinyste, eiti kažką ir daryti. Negana to, nukenčia ir santykiai, nes būsimos mamytės ir taip jau kovoja su pasikeičiančiomis kūno formomis, o su jomis kartais sunku apsiprasti. Klausomės kosmetologės Sandros Riaukaitės-Lekavičės patarimų, kad nepasidaryti sau meškos paslaugos ir kad laukimas būtų gražus tiek vidumi, tiek išore.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply