Laisvalaikis

2:1 pajudink savo „kumpius“ ir atrask užslėptas Vilniaus vietas

Kiek iš jūsų yra „tikrų“ vilniečių, kurie galėtų dėti ranką prie širdies ir sakyti, kad pažįsta savo gimtąjį miestą? Nors jau neskaičiuoju, kiek laiko esu čia (na, aišku, nėra ten dešimtmečiai), tačiau vis dar kiekvieną dieną sužinau kažką naujo, atrandu nematytų vietų ar išgirstu negirdėtų istorijų apie Vilnių. Taip praėjusią savaitę pietų pertrauką nusprendžiau praleisti kiek kitaip (atsiprašau dėstytojos, kad dėl to nepasirodžiau ispanų paskaitoje. Kartojau n kartų kadrą „Sportland“ parduotuvėje…), tačiau apie viską nuo pradžių.

Ne kartą „Facebook‘e“ mačiau apie #walk15 organizuojamus renginius, bet vis nesukrisdavo kortos sudalyvauti ir kažkur paėjėti. Na, o trečiadienis pasitaikė ta diena, kai nėra paskaitų per pietus, tai kodėl gi ne? Negana to, buvo pristatoma pirma virtuali trasa Vilniuje, tai kaip ir „win-win“: ir šiek tiek pajudi, ir kažką naujo sužinai apie miestą, kuris jau keletą metų yra tavo namai.

Trasa prasideda Gedimino prospekte, ties „Sportland“ parduotuve. Kodėl būtent ten? Nes yra vienas „catch‘as“: jei įveiksi trasą, kurios pradžia ir pabaiga yra tas pats taškas, tai atėjus į parduotuvę gausi nuolaidą – išleisi savo žingsnius į procentus. Na, bet pirkti nebūtina, jei nenori, todėl apps‘as yra awesome dalykas, jei savaitgalį ar kokią kitą dieną nori šiek tiek praleisti kitaip.

Tai kas čia tokio stebuklingo? Trasa yra sudaryta taip, kad einant teks aplankyti ne vieną sostinės objektą. Apie kai kuriuos tikiu, kad net nesate žinoję, nors ne kartą juos praeinate. Pavyzdžiui, seniausias ąžuolas Vilniuje yra Bernardinų sode, apie lietuviškų skalikų skulptūrą Gedimino kalno papėdėje. Einant sužinosite daugiau nei 20 įdomių faktų apie Vilnių, kuriuos parengė svetingiausia Vilniaus gidė, „Savaitgalio ekskursijų“ įkūrėja Gabija Lunevičiūtė.

Aš buvau labai optimistiškai nusiteikusi, kad čia geros valandos maršrutas, o jį įveikti pavyks nepavėlavus į paskaitas. Naivuolė, nes šiek tiek daugiau nei septynis kilometrus teko įveikti per nepilnas tris valandas. Patarimas? Skirkite tam tris su puse valandos, nes einant norisi sustoti, paskaityti, pasižvalgyti, selfį pasidaryti, galbūt net užkąsti. Šaunus dalykas tas, kad aprašai yra ne tik lietuviškai, bet ir angliškai. Aš jau žinau, ką veiksime su mano užsieniečiais draugais, kai atvyks manęs aplankyti. Nes iki šiol nuvesdavau juos prie Gedimino kalno, užlipdavome į Trijų kryžių kalną, dar kažkur pašliaužiodavome po Pilies gatvę ar Gedo prospektą – tai ir būdavo mano „sightseeing‘as“ Vilniaus. Na, dar pridėdavau Trakus, nes vasarą kažkaip „sueina“: ežeras, kibinai, pasiplaukiojimas…

Realiai rekomenduoju visiems šiek tiek pajudėti, jei nuspręsite likti Vilniuje kokį savaitgalį, nes pamatysite savo miestą kitokį, nei esate įpratę, o ir sužinosite kažką naujo. Trasa lengvai įveikiama šeimoms, nes atstumas nėra itin didelis, be to galbūt galima pasiimti dviračius, kad būtų linksmiau vaikams. Na, čia mano pamąstymas, nežinau, ar geras. Anyways. Tiesiog nemokama pramoga, apps‘as irgi nieko nekainuoja, o dar be to ten galima rasti daug kitų trasų, kurios yra kitose Lietuvos kampeliuose, tai galbūt, jei patiks, bus proga išbandyti ir kitas trasas.

p.s. per ėjimą padariau vos kelias nuotraukas, tai prisegu kelias organizatorių nuotraukas iš FB. Ačiū Vladai Musvydaitei už nerealią popietę.

p.s.s. apps‘as ne tik yra virtualus jūsų gidas, bet ir skaičiuoja žingsnius, kiek nutipenote. Taip pat atstumą ir kalorijas. Super dalykas tiems, kas mėgsta stebėti savo judumą.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply