Maistas

Mamos receptas: kalafioro salotos su spanguolėmis

Nesu ir nebandau būti lietuvišku Jamie Oliver’iu ar tautiete Beata Nicholson, nes sutikti mane virtuvėje – gan retas įvykis. Na, nebent jau priverčia aplinkybės t.y. prižadu kažkam, bandau padaryti įspūdį kokiam vaikinui. Labiausiai mėgstu gaminti saldumynus. Žinau, jau kai kurie garsiai suprunkščia ir sako: „Matosi, brangioji“. Bet ne apie tai mes čia.

Visi sutiks, kad mamų darytas maistas pats pačiausias, o jos vis žino kokį užslėptą naują receptuką. Šį kartą mano mama nustebino mane vienu, kai savaitgalį grįžau į gimtus Šiaulius. Nėra jis kažkoks super wow, bet greitai gaminasi, o salotos – man patinka. Tiksliau turiu pripažinti, kad esu iš tų, kuri kartas nuo karto mėgsta užsukti į „Maximą“ ar „Rimi“ ir vietoj vakarienės pasiimti mažą indelį mišrainės su majonezu. Žinau!!! Nėra tai sveika, majonezas ten yra yuks, bet… tai vienas iš mano comfort food.

Taigi, šį kartą pasidalinsiu labai skanios mišrainės (oh yeah, old good mišrainė, kuri primena įvairius balius arba kitą rytą po jų) receptu. Tiesa, jei nekepu kažko, tai nepaisau jokių tikslių kiekių ir viską dedu iš akies – na, juk kiekvienas iš mūsų gali nemėgti kažko, todėl to ingrediento nededi arba dedi minimaliai.

Jei ketini valgyti dviese, tai reikia pusės kalafioro (taip, čia ta prabangos prekė, kuri vienu metu kainavo kosmosą). Tada supjaustau vieną pomidorą (jei jums patinka, galite ir daugiau. Kaip pjaustyti? Nesvarbu, svarbu, kad jums skanu būtų. Aš renkuosi – kubelius). Taip pat reikia supjaustyti vieną ar du agurkus – vėl priklauso viskas nuo to, ar juos mėgstate – dar pusę raudono svogūnų arba tiesiog svogūno laiškų. Galiausiai reikia džiovintų spanguolių – patariu prieš tai gerą saują užpilti verdančiu vandeniu ir nusausinti, sumesti į dubenį. Viską pagardins yummy „Helmans“ majonezas (nežinau, kaip jums, bet man jis pats skaniausias, kito namuose nevalgau, nors jis ir kaitosi a la labai riebus, bet jis velniškai skanus ir vertas nuodėmės). Viską sumaišai ir voila. Skanaus.

Galiu tik padėkoti savo mamai, kuri pagamino kažkada, o dabar aš be jų nei savaitės neištveriu!

p.s. nuotraukas darau su savo telefonu, nesu foodjunkie, neketinu valandą sėdėti ir dėlioti, kad jis atrodytų kaip žurnaluose – tą darbą paliksiu profesionalams.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply