Kelionės

Naktinė Ryga šviesų ir lazerių apsuptyje

Taip jau nutiko, kad augdama geriau žinojau Rygą nei Vilnių. Juk elementaru, kai tu gyveni vos daugiau nei valanda kelio nuo Latvijos sostinės, tai į ją vyksti dažniau nei į savąją. Turiu garsiai prisipažinti (oi, kiek bus nepatenkintų), kad man labiau patinka Ryga nei Vilnius. Kodėl? Vien architektūra ko verta, o ir pats miestas man jaukesnis, senamiestis mielesnis širdžiai… o galiausiai tau tereikia pavažiuoti vos keliasdešimt kilometrų ir tu jau prie jūros. Tiesiog tobula.

Išgyriau Rygą, o dabar papasakosiu apie tai, ką verta ten būtinai aplankyti lapkritį. Jau ne vienerius metus keliaujame su šeima į sostinėje vykstantį šviesų festivalį, kuris trunka 4 dienas. Šiais metais taip sutapo, kad vos prieš kelias dienas buvo minimos šalies nepriklausomybės metinės, o ir oras savaitgalį buvo superinis, todėl senamiestis buvo užtvindytas žmonėmis. Teko kelis ratus apsukti ir valandą praleisti automobilyje, kol radome kur jį pastatyti.

Niekas kitas nesušildo Rygoje geriau nei „Rigos Balzamas“, todėl pasiimame po karšto gėrimo puodėlį ir marš apžiūrėti tradiciniu jau tapusį šviesos festivalį. Įdomu tai, kad autoriai, kurių instaliacijos nušviečią miestą, padaro jį spalvotą ir dinamišką, atvyksta iš įvairiausių šalių: nuo Didžiosios Britanijos iki metininkų iš Kanados. Daugiau nei 100 senamiesčio objektų keturias dienas įgauna kitokį vaizdą, o šviesos instaliacijos ir įvairūs lazerių šou nors ir atrodo, kad gali būti gan nuobodu, sugeba patraukti dėmesį.

Kaip ir minėjau, teko lankytis ne viename festivalyje, pamatyti ne vieną instaliaciją, tačiau šiais metais didžiausią įspūdį paliko projekcija ant vandens purslų. Catchy bumčikas ir įdomūs vaizdai prikaustė dėmesį daugiau nei dviem minutėm. Na, šiais metais jau nebeteks niekam sudalyvauti, bet jei kitais metais planuojate kelionę pas kaimynus, turėkite omenyje lapkričio gale vykstantį festivalį, nes tikrai verta. Pamatysite kiek neįprastą Rygos veidą.

Na, kokie kaštai? Nieko, nes renginys nemokamas, reikės tik transportu pasirūpinti. Teko matyti, kad yra siūlomos net kelionės autobusu būtent į šį renginį. Galiausiai, apsirenkite šiltai, nes lapkritis – kartais gali būti šiek tiek kaprizingas, pasiimkite gerą nuotaiką ir pasiklauskite telefonus, kad galėtumėte padaryti selfių.Ryga

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply