Laisvalaikis

Poilsis po darbo – plaukimas irklente

Jau seniai norėjau parašyti apie mano praėjusių metų pažintį su SUP‘ais aka irklentėmis, tačiau šią vasarą kažkaip nei karto neužlipau ant jos ir nebuvo to polėkio. Bet niekada negali žinoti, kas nutiks. Taigi, savaitgalį teko išbandyti wake‘o trasą Zarasuose, o ten buvo ir SUP‘ai.

Pirmą kartą ant SUP‘o užsimaniau stotis, kai eidama mieste vis pamatydavau vakare kai kuriuos plaukiojančius Nerimi. Vaizdas buvo super: plauki sau upe, aplink gražūs vaizdai, geras oras – tiesiog tobulas chill‘as. Taip susiradau „Facebook‘e“  įmonę, kuri organizuoja ir su grupele draugų išsiruošėme į pirmą plaukimą – nuo Verkių parko iki Baltojo tilto. Ar buvo sunku? Nei kiek, nes fizinės jėgos nereikia (na, nebent, kai reikia plaukti prieš vėją, kuomet net srovė nepadeda…), tiesiog iriesi ir kaifuoji.

Užsikabliavau taip, kad beveik kiekvieną savaitę bent kartą plaukiau – man tiesiog būdavo kelių valandų terapija po darbų. Distancijai be jokių skubėjimų užtekdavo 2 gerų valandų. Kiek pamenu, tai trasos ilgis buvo apie 10 kilometrų (tiksliai nepamenu, tai nenoriu labai nusišnekėti). Dėl to, kad plaukdavau kiekvieną savaitę ir vis atsivesdavau vis naujų draugų tai daryti, buvau gavusi net specialių deal‘ą – nors vėliau kaina pakilo, man ir mano draugams buvo taikoma senoji. Yuppy.

Teko išbandyti šią pramogą ir Trakuose – ką galiu pasakyti, ežere yra sunkiau plaukti nei tekančiame vandenyje. O blogiausia, tai buvo a la date‘as, per kurį sugebėjau tėkštelėtis į vandenį. Gerai, kad buvo šilta… Teko ant SUP‘o lipti ir Baltijos jūroje. Va, čia tai iš tos serijos „misija neįmanoma“. Bangos tave talžo, neša vis į krantą, sunku irtis ir iš viso sunku atsistoti ant lentos.

Visada norėjau pabandyti sup‘inti su savo mopsu, tai šį kartą pavyko. Kažkaip visada plaukdama Nerimi, nenorėjau imtis, nes nežinojau, ar šuo išbus ramus, ar iš pirmo karto galbūt abu klestelsime į vandenį. Bet… Pasirodo, kad mano mažyliui visai patiko, aišku, tai buvo neilgam plaukimui, tačiau neprarandu vilties, kad dar šiais metais jį užsidėsiu ant lentos ir kažkur paplauksime.

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply