Mažas prancūziškas Bordo regiono pyragėlis jau seniai rado kelią į mano širdį. Kalbu apie cannele t.y. kaneles. Žinau, kad jos nedaro nieko gero, kai kalba pakrypsta apie talijos linijas, tačiau aš jas dievinu. Seniau pirkdavausi jas iš įvairių kepyklėlių, kol nepradėjau pati jas gaminti. O ar sunku? Vienintelis dalykas, kad reikia tešlą palikti parai, o apart to – tai šiek tiek užtrunkantis procesas, nes reikia daugiau nei valandą kepti, tačiau viską numalšina tas skonis… Yumm.
Taigi, nereikia tau būti virtuvės virtuoze ar virtuozu, kad jas pasigaminti. Esu gavusi ir skaičiusi keletą receptų, bet padariau ir išvedžiau savo, kad kuo mažiau knisintis reikėtų virtuvėje. Ko reikės? 400 ml pieno, 40 gramų sviesto, 80 gramų miltų, 200 gramų cukraus (aš mėgstu dėti rudą), 3 kiaušiniai ir vienas kiaušinio trynys, arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus arba tiesiog ekstrakto, žiupsnelis druskos, o paskui dar reikės šiek tiek sviesto ir rudo cukraus formelėms.
Pieną kartu su sviestu reikia kaitinti ant silpnos ugnies, o ištirpus – palikti šiek tiek atvėsti. Tuomet suplaku kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės, įdedu vanilinio cukraus, druskos, tuomet supilu pieno ir sviesto mišinį, įberiu miltus. Viską sumaišome ir paliekame tešlą šaldytuve parai.
Formeles (aš savąsias radau „Senukuose“, nes kitos yra per daug didelės, o ten rastos – optimaliausios, nes skaniai valgosi ir gerai iškepa) ištepti šiek tiek sviestu ir pabarstyti cukrumi. Orkaitę reikia įkaitinti iki 230 laipsnių. Pilant tešlą į formeles reikia turėti omenyje, kad kanelės dar pakils, tai reikia palikti 1 centimetrą iki viršaus. Orkaitėje reikia pakepti 10 minučių, o vėliau temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių. Kepti tenka valandą.
Tai kaip ir viskas, tik turiu įspėti, kad iš tiek tešlos man pavyksta iškepti dvi su puse formelės kanelių, tai būkite pasirengę pasėdėti namie. Šiaip gerai, kad užstatai laikrodį ir daryk, ką nori.
No Comments