Grožis

Kova prieš genetiką ir juodus paakius su vitamino C bomba

Esu iš tų žmonių, kurie tobula oda negali pasigirti. Mano svajonė būtų, kad tik pasiryškini antakius, truputis blakstienų tušo ir gali šauti į trasą. Nė velnio. Jau nuo paauglystės pradėjau varstyti kosmetologės duris Šiaulių „Valerijono“ vaistinėje, nes negalėjau pakęsti vis naujai iššokančių spuogų. Ten būta tikros kankynės – mechaninis veido valymas man kartais patinka (OK, gal čia šiek tiek sado mazo), bet viskam yra ribos… Su metais tų visų įkyrių spuogų sumažėjo, nors kartais taip pramuša, kad jaučiuosi vėl -niolikos, tačiau dabar pradėjo į akis kristi raukšlės. Visgi metai daro savo, o tai, kad mėgstu žvengalioti ir akis varyti, tikrai nepadeda.

Verdiktas: mano oda – sausa kaip dykuma

Gerai, tai prie ko čia aš vedu? Paskutiniu metu vėl pradėjau iš nuobodulio varinėti po studijas, kur daro makiažus. I am back, kaip pasakytų Arnold‘as Schwarzenegger’is. O sėdint vizažistės kėdėje sužinai, kad tavo oda bele kaip išsausėjusi. Taip. Ir juodi ratilai po akimis – tampa tikrų tikriausiu iššūkiu, kuomet reikia užmaskuoti. Pradėkime nuo to, kad vandens iš tikro geriu mažiau nei įprastai. Gal tiesiog nėra po ranka ir nėra poreikio, nors seniau ir sriubą valgydavau, užsigerdama vandeniu. Keistuolė. Negana to, per dieną išgeriu max (bandau sušvelninti situaciją, kad neskambėtų taip prastai) iki aštuonių espresso puodelių. Ei, man tiek reikia, jei noriu normaliai funkcionuoti: aš juk einu į sportus, dar studijos prisideda, rašymai ir šiaip asmeniai dalykai, tai reikia energijos suktis. Juk aš ne energizer kiškutis, neįstatysi man naujų baterijų, kai baigiasi, todėl kava – mano varikliukas.

↑Tai atrodau kiekvieną dieną – juodi paaikiai tikrai matosi ↑

Ar pigios priemonės veikia efektingai?

Šiaip visai neseniai pradėjau naudoti hialurono gelį. Ir vėl taip nutiko, kad pas savo vizažistę (lenkiu Anai galvą už kiekvieną kartą man padarytus makiažus, nes visi geri, kad gerai atrodo, o ir pati jaučiuosi gerai. Kaip reikia kontakto, PM) išgirdau, kaip jos mamai padėjo. Ding ding. Mano galvoje iš karto gimė mintis, kad reikia būtinai pirkti ir išbandyti. Paėmiau sau ir sesei, nes dviese juk fainiau bandyti, o jei dar rezultatai bus matomi, galėsime pasilygint. Anyways.

Jei kas nežino, tai realiai tas gelis, nors jame yra tik vienas procentas hialurono rūgšties, pasižymi intensyviomis drėkinamosiomis savybėmis, atlieka regeneruojančią, antivirusinę ir baktericidinę biologinę funkciją, turi priešuždegiminių savybių. Realiai jis intensyviai minkština, drėkina ir apsaugo odą nuo nepalankių išorinių veiksnių, oda tampa elastinga, lygi ir švelni. Taip pat padidina epidermio hidratacijos lygį ir odos tankį, mažina raukšles ir apsaugo nuo naujų raukšlių atsiradimo, taip pat padeda pašalinti pernelyg didelį odos pleiskanojimą. Tiesiog tobulas ginklas mano sausai odai. Bet pasirodo, kad vien to neužtenka. Reikia ir iš vidaus dar drėkinti. Tas irgi jau procese ir gan sėkmingai (na, dabar trečia diena…). OK. Grįžtame prie to, kur buvau šiandien ir ką dariau. Esmė, kad mano paakiai labai tamsūs. Atrodau kaip Pūlinys iš „Adamsų šeimynėlės“ arba kiniška panda, nors čia tikrai niekuo dėtas yra nenuvalytas tušas.

↑Tai atrodau po makiažų, kai sutvarko viską ↑

Vitaminas C – geriausias kovos įrankis?

Genetika – taip man šiandien pareiškė kosmetologė, pas kurią užsukau pasidaryti procedūros su vitaminu C. Procedūra netrunka itin ilgai, na, nors realiai nusivalyti tai, ką uždėjo, reikia po aštuonių valandų. Man uždėjo vitamino C ant paakių, vėliau su mažesne koncentraciją turinčiu kremuku nutepė veidą, o galiausiai paakius padengė šviesinančiais kažkokiais milteliais. Nesu kosmetologė, todėl man su terminais ne kažką. Tai tikiu, kad jei ką, mane pataisys tie, kurie išmano. Ne visos ampulėje esantį vitaminą C man įmasažavo, todėl likutį atidavė: panaudosiu ryt, o gal užteks ir poryt. Ampulės pavadinimas yra „Sesderma C-VIT“ (intensive serum, 2 ml).

Tai ar kažkas matosi po pirmos procedūros? Tikrai taip. Vizualiai aš matau, nors galbūt tie, kas užmestų akį, pasakytų, kad jokių stebuklų. Tiesiog žinau, kaip mano atrodo paprastai, todėl pokytis matomas. Negana to, po procedūros veidas šiek tiek paraudo vietomis, taip pat buvo padengtas kažkuo, kas suteikė blizgesį.

Ar bandysiu dar kartą? Jei pabaigus tą ampulę matysis, kad kažkiek pagerėjo, tai tikrai taip. Beje, kosmetologę, pas kurią ėjau, susiradau FB. Jauna mergina šiuo metu ima tik už priemones.  Realiai ampulę reikia suvartoti ASAP, o jei tiksliau, tai per parą būtų idealu, nes kitaip vitaminas C sureaguos su deguonimi praranda savo eleksyrines savybes bei tampa menkaverčiu.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „sesderma c-vit“

 


Moralas su ne tokia ir laiminga pabaiga

Dedu brūkšnį po to, ką rašiau, kai buvau hype, kad kaip čia faina, kaip čia nerealiai man viskas buvo su oda. Baigiau pasakojimą, kad užsitepiau pati vitamino C, kurio dar vėliau vis vien liko pusę pakuotės. Šiek tiek perštėjo, bet žinote, atrodo, kad gal taip turi būti, kad per kančias – į žvaigždes. Na, šiek tiek paperštėjo ir nuėjau miegoti. OMG. Ryte savęs nepažinau veidrodyje. Kalbu ne todėl, kad ten kažkas wow atsitiko, kad pajaunėjau, o todėl, kad atrodžiau tragiškai.

Sutinusi, veidas paraudęs. Pamenate tokią moterį, kuri norėjo būti katė, darėsi visokias ten operacijas, o galiausiai atrodė žiauriai. Taip jaučiausi aš, žiūrėdama į save: norėjau geriau, o gavosi kaip visada. Mano paakiai, kur buvo dėta vitamino C – buvo paraudę, sutinę, visas veidas paburkęs. Rimtai, atrodžiau kaip ta, kuri bandė kovoti su metais, prisileido kažko ir gavosi šnipštas. Apie kažkokio kremo tepimą – nei kalbos, nes viską maudė. Jausmas, kad mano oda ant veido – per maža, ją tempia, skauda, ji sausa kaip kokia Sachara. Parašiau tai mergaitei, kuri man darė. Sulaukiau atsakymo, kad turbūt jautri mano oda ir sureagavo į per didelį kiekį vitamino C, nes juk ten 2 proc. serumas. Nei atsiprašau, nei kažką, kad ateikite, bandysime žiūrėti, tvarkyti. Susinervinusi bele kaip.

Gerai, kad turiu savo asmeninę gydytoją – močiutę. Pusę amžiaus darbo patirtį turinti močiutė visada pasakys, ką daryti, tai buvo paliepta tuoj pat eiti į vaistinę, nusipirkti ramunėlių arbatos, nes man yra veido nudegimas. Rūgštis nudegino mano odą, pasirodo, esu laiminga, kad nieko su rega nenutiko. Taip aš tris dienas dėjau kompresus kelis kartus per dieną, ploviau veidą ramunėlių nuoviru. Vienintelis dalykas, kurį dėdavau, tai drėkinantis kremas be jokių kvapų, kurį naudojau iki šiol. Nors ir jį uždėjus kartais tempdavo. Šiandien, praėjus penkioms dienoms, jau kaip ir normaliai. Veidas dar pleiskanoja šiek tiek, bet jau atsileido. Paakiai, taip, nebėrą pajuodę, bet come on, ar tokia kaina?

Iš tikro supratau, kad eina kakučių, daugiau neisiu pas jokias kosmetologes, kurias gali rasti FB. Eisiu pas tas, kurias nebent kažkas rekomendavo. Dabar veidą paliksiu ramybėje ir dzin, kad jei kažkas pasakys, kad išsausėjusi oda. Kažkaip atsistatysiu, kaukyčių uždėsiu. Moralas: nebūtinai tai, kas tinka kitiems, tiks ir tau. Dabar iš tolo vengsiu produktų su vitaminu C, nes net nupurto nuo minties, jei vėl taip veidą sugadins. Peace out.

p.s. foto net baisu dėti in between, nes į save nesu panaši. Bet I am back on track now. Ačiū, močiutei ir ramunėlių arbatai.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply