Laisvalaikis

„Insanity“: totalus „virinimas“ iki paskutinio atodūsio

Kaip ten būna: šunys loja, bet karavanas eina, todėl ir vėl grįžtu prie savo raštliavos. Kaip pasakytų Užkalnis (kurio beje tikrai nemėgstu, bet očioje vietoje kitokie žodžiai mano galvoje ir neskamba), duskit pavidoliai, todėl toliau tęsiu savo pirmus kartus. Taigi, šis pirmas kartas būna on and off. Hah, tai jokie santykiai, o mano ėjimas į Insanity (kiti tai vadina Myhero, bet man tai Insanity‘is ir viskas).

Taigi, galvoju, kada čia viskas nutiko, kada pirmas mano pasimatymas ir apsilankymas buvo. Jei manęs nepaveda mano atmintis, tai rodos, kad gal ir šių metų pradžioje. Esmė ta, kad visada girdėdavau, kad daugelis eina sportuoti pas Bakėjų. Bet turiu kartais tokią durną charakterio savybę, kad nepatinka bandos jausmas, todėl sakiau, kad aš į Insanity tikrai neisiu, nes visi eina… Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Nuėjau į pirmą nemokamą treniruotę a la pabandyti. Ėjau šiek tiek nedrąsiai, nes nieko nežinojau, net neįsivaizdavau, kur jį tas loftas, kuriame vyksta veiksmas. Šiek tiek teko paklaidžioti (kalbu apie Kauno gatvės  34 E loftą), nes ten kažkaip sudėtinga, bet gerai, kad pamačiau kitą merginą einančią su kilimėliu po pažastimi pasikišus, tai žinojau, kad mums pakeliui.

Kauno gatvės loftas – mano vienintelė vieta, kurioje teko sportuoti, nes tai vos kelios minutės nuo mano namų. Ai, kažkada teko lankytis treniruotėse, kurios vyko Jaunimo centro patalpose Konstitucijos gatvėje. Tai pirmas mano įspūdis? Viskas vyko lėtu tempu, kas buvo super gerai, nes į sportą tuomet buvau sugrįžusi po tam tikros pertraukos, na, žinote, kaip būna su moterimis, jei sportuoja, tai sportuoja, jei ne, tai totalus chill‘as ir nieko nedarymas.  Daug pritupimų, įtūpstų, plank‘o ir šuoliukų – toks buvo mano pirmas įspūdis. Beje, seniau dar buvau gan skeptiškai nusiteikusi prieš šiais treniruotes, nes girdėjau, kad labai žaloja kelius. Bet apie tai šiek tiek vėliau ir kiek tai pagrįsta.

Po pirmos treniruotės, kuri truko valandą, kelias dienas maudė viską, sužinojau, kad turiu tokių raumenų, apie kuriuos net nebūčiau pagalvojusi. Kitą savaitę ir vėl sugrįžau į indtroduction treniruotę, nes nesinorėjo pridėti tempo ir savo kūnui duoti per daug šoko. Vėliau pradėjau išbandyti treniruotes kitomis dienomis. Treneriai rekomenduoja pradėti nuo jėgos dienų, nes jos nėra tokios aktyvios. Turiu pripažinti, kad paklausykite trenerių, eikite iš pradžių ne į tokias intensyviais ir palaipsniui auginkite savo ištvermę. Aišku, jei esate tas žmogus, kuris lanko n sportų, yra aktyvus, tai jums gal ir kardio gali iš karto būti vaikų dainos.

Mano lankymas būna su pauzėmis, tačiau nors į užsiėmimus einu ne vieną mėnesį, tačiau kardio ir intensyvesnės treniruotės – ne mano daržas. Tiesiog man ne prie širdies visos aerobikos ir panašūs dalykai, nes man sunku susikoncentruoti, galiu ramiu veidu sakyti, kad mano kojos ir rankos vienu metu negali ritmingai judėti. True stroy, sakau. Man geriau visi jėgos dalykai, kai reikia pakentėti, blokais darai…

Tai va. Būna tokių treniruočių, kai išeinu visa šlapia, nieko nebesinori, o po to kelias dienas vaikštau kaip sudaužyta, bet jau savo pamoką išmokau. Prieš treniruotes ir po išgeriu amino rūgščių, jos kažkaip stebuklingai sumažina visus skausmus. Nežinau kodėl, bet visada patinka būti salės gale, nes kažkaip nesijauti blogai tada, kai jau pompa ir nebegali.

Geras dalykas tai, kad vasarą, kai oras leidžia, yra persikeliama į lauką. Mano mėgstamiausia vieta – Vingio parkas, aišku, tik kai neplieskia saulė labai, nes būna totali sauna. O mane visada dar juokina žmonės, kurie vaikšto parke, sustoja, žiūri, fotkina ir visada visiems labai patinka stebėti treniruotes.

Taigi, nori išbandyti Insanity? Eik ketvirtadienį į loftą, ten vyksta nemokama treniruotė, tuomet galėsi susivokti, kas tai per daiktas, ar tu nori, gali ar patinka. Nepamiršk atsinešti savo kilimėlio. Na, jų yra ir ten, bet savo yra savo. Taip pat būtini skysčiai treniruotės metu, todėl nereikia pamiršti vandens. Šiaip turi būti pasirengęs, kad su tavimi salėje plušės ne vienas ir ne du žmonės. Sportuojančių būna labai įvairiai: nuo dešimties kokią 11:00 valandos treniruotėje iki kokių 50-60 žmogeliukų vakare masinėje treniruotėje. Antradienis ir ketvirtadienis – jėgos dienos, kuomet treniruotės yra mažesnio intensyvumo. Savaitgaliais irgi būna jos tokios kitokios. Neporinėmis darbo dienomis – būk pasirengęs išsitaškyti kardio treniruotėse. Vilniuje galima rinktis 4 vietas, kur vyksta veiksmas (daugiau informacijos galima rasti Myhero puslapyje arba FB paskyroje Insanity LT). Mėnesinis abonementas kišenę patuštins 40 eurų, galima rinktis 8 kartus – 30 eurų.

p.s. Myhero bendruomenė rengia įvairias šventes, daro bendrus renginius, todėl tai ne tik sportas, bet kai kurių žmonių ir gyvenimo būdas.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply