Laisvalaikis

Batutai – sportas, nukeliantis į vaikystę

Kas man asocijuojasi su vaikyste? Šokinėjimas ant lovos. Pamenu, kad visada laukdavau kelionės pas dieduką (taip mes vadinome prosenelį) į Gruzdžius, nes ten buvo tokia senoviška lova kampe. Nežinau, kas ir kaip, bet ten spyruoklės buvo superinės, o gal per tiek metų jau atgyvenusios ir atsipalaidavusios, todėl reikėjo tik šiek tiek atsispirti ir tu jau ore. Duodavomės su sese iki paskutinio atodūsio, todėl galbūt man taip patinka dabar eiti į batutų užsiėmimus – galbūt ta vaikystės nostalgija kalta….

Taip jau gavosi ir iš kalbos išėjo, kad viena draugė užsiminė apie batutus, kad labai faina ten, geras workout‘as, o ir treneris – super. Nenuostabu, kad jau po kelių savaičių prisiderinusios laiką pradėjome lankyti užsiėmimus. Turiu pripažinti, kad girdėjau apie batutų parkus, bet nelabai įsivaizdavau, kas ir kaip ten. Man galbūt atrodė, kad ten daug pristatyta batutų, kuriuos gali pamatyti kiemuose. Oh well, klydau.

Nors batutų parke vyksta užsiėmimai – aerobika ir dar kažkas, tačiau mes nusprendėme imti privačias pamokas. Pirma patirtis? Nors vaikystėje ir šokinėdavome, tačiau dabar viskas kitaip, tenka kelias minutes apsiprasti, kaip ir kas. Be to dreba kojos, kartais truputį užtrunka pagauti kampą, kaip viskas veikia. Galbūt įsijungia ir savisaugos instinktas, nes būdama vaiku, nebijai nukristi, susižaloti, o dabar jau viską darai pagalvodama, o kas jeigu… Jausmas superinis. Pirmoje pamokoje mokomės įvairių triukų ir gerai, kad šalia visada yra treneris, kuris pasako, ką blogai daryti, kur laikyti kojas, kur rankas, nes juokas juokais, nors sportas atrodo nelabai agresyvus, bet manau, kad tikimybė ten likti be dantų ar gerai vožtelėti sau iš kojos į veidą – gan didelė galimybė.

Galbūt kitiems pasirodys, kad toks ten ir sportas, tačiau turiu paatvirauti, kad vieną kartą, kai į užsiėmimą atėjau tik aš, o visas trenerio dėmesys buvo man, po pusvalandžio jau šaukiau, kad time out. Šokinėti, vartytis, lipti iš putplasčio duobės – nėra taip lengva, kaip skaitosi. Reikia išbandyti.

Taigi, šiek tiek bazinės informacijos, jei sudomino ir nori pabandyti. Aš renkuosi batutų parką „Šoklynė“, jie įsikūrę Savanorių prospekte. Kiek žinau, yra dar vienas parkas Šiaurės miestelyje, nebandžiau jo, tau negaliu nieko apie jį pasakyti. Būkite pasirengę, kad ten būna žmonių, tiksliau – vaikų, todėl jei eisite vakare, jų neišvengsite. Jei vaikų nemėgstate – bandykite per pietų pertrauką arba ryte, kai vaikai yra pamokose. Kaip apsirengti? Patogiai, kad nebūtų varžomi jūsų judesiai ir turėkite omenyje, kad jūs šokinėsite, tai jei viršutinis drabužis bus per daug laisvas – tiesiog trukdys, tai geriau rinktis kažką prigludusio. Šokinėsite be batų, todėl jei patogiau, galima su kojinėmis arba tiesiog basomis. Mūsų deal‘as yra, kad mokame už treniruotę 5 eurus. Kiek kainuoja paprastai? Reikia žiūrėti į jų puslapį. Mano patarimas – eikite su treneriu (mūsų treneris – Ugnius, rekomenduoju jį), nes šokinėti pačiam, kai nelabai žinai dar kas ir kaip, gali būti nuobodu, galimos traumos ir panašiai.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply