Laisvalaikis

Treniruotė povandeniniu dviračiu arba kai turėti ilgas kojas nėra privalumas

Tas jausmas, kai reikia rašyti, bet įkvėpimo nėra… praėjo beveik pora mėnesių, tad spiriu sau į šikną ir grįžtu. Pastaruoju metu daug ėjau į įvairias paskaitas, užsiėmimus, kurie neverti aprašinėti, tačiau praplėtė mano pačios akiratį ir atnaujino žinias. OK, back to the topic pirmų kartų, nes juk tam ir skaito kai kurie. Praėjusią savaitę užsukau išbandyti naujo sporto.

Iš tikro jau vasarą bandžiau susiderinti laiką užšokti, tačiau kai persikeli laikinai į Šiaulius, o į Vilnių grįžti kaip jaunas mėnulis – gan sudėtinga, nes kiekvieną laisvą minutę geriau nori susimatyti su draugais. Taigi. Šeštadienį į savo tašiuką įsimetu maudomuką ir lekiu į Šiaurės miestelį. Taip, sportas tik su maudomu – skamba fun, nes vanduo yra gėris. Na, OK, jei jis šiltas, nes aš esu šaltmarė ir man dažnai net ir vasarą būna šalta. Galėčiau papasakoti savo sugalvotą teoriją, kodėl šalta aukštiems žmonėms, bet nevarginsiu.

Atvykstu šiek tiek vėluodama, na, kažkaip neišgyvenu savo įpročio, bet nors nevėluoju valandą, kai kurie žmonės – vardais neminėsiu. Mane palydi į asmeninį kambariuką, kuriame stovi didelis baltas agregatas. Tai kokios tai treniruotės? Tu mini dviratį po vandeniu, o kartu tau yra daromas hidromasažas. Jautiesi kaip kokiame jacuzzi, tik reikia dar kojomis minti. Paprašau, kad man pakaitintų vandenuką bent iki 30 laipsnių (nors jacuzzi pas tėvus dažniausiai reikia 38), nes bijau, kad gali pasidaryti šalta, mat minti reikės pusvalandį. Uždeda man specialų diržą, kad žinočiau tiksliai, kiek numyniau, koks mano širdies pulsas, kiek kalorijų sudeginsiu ir panašiai. Viską matau prieš save esančiame ekrane. Iš pradžių įlipi ir vandens būna mažiau, nes reikia uždaryti dureles, o tada prasideda smagumas: daugėja vandens ir vienas po kito įsijungia purškikliai ir maloniai masažuoja tau įvairias kojų vietas.

Mini pusvalandį, per kurį turi laikyti tam tikrą pastovų greitį, kad treniruotė būtų efektyvi. Man su ilgomis kojomis šiek tiek buvo keblumų, nes jaučiausi kaip ančiukas – taškiausi bele kiek, net sienos šlapios liko. Pasirodo, kad šie treniruokliai buvo sukurti Italijoje, ten juokavome, kad turbūt pagal savo ūgį pritaikė, o nepagalvojo apie tokius dvimetrinius kaip lietuviai. Minti nėra nuobodu, nes pro langą gali iš antro aukšto stebėti Ogmios miestelio klientus. Negana to, galima klausytis muzikos, nes pasiūloma ausinės, tačiau man teko pasakyti „ne“, nes vis dar maudžia vieną ausį po auskarų vėrimo (FYI vieną dieną šovė mintis ir šešis įsivėriau, teks pypsėti einant oro uoste per detektorius). Yra rekomenduojama išgerti stiklinę vandens visos treniruotės metu, nes tai padeda organizmui.

Tai kuo naudinga ši treniruotė? Realiai, ji skirta labiau tiems, kurie yra šiek tiek tingininiukai, galbūt neprisiverčia eiti į sporto salę, nesportuoja intensyviai. Taip pat labiau joje gali teigiamą poveikį pajusti tie, kurie yra po traumos, reikalinga jiems reabilitacija, nes juk vandenį daryti pratimus yra lengviau. Pagalvojau iš karto apie savo mamą, kad jai čia tiktų ir patiktų. Beje, vanduo, kuris yra prileidžiamas yra prisotintas ozonu, turbūt nesiplėsiu apie jo naudą. Realiai aš atsipalaidavau, nes visos vandens procedūros veikia mane raminančiai, pajudėjau ir sudeginau beveik tris šimtus kalorijų, nors nesijuto, kad kažką jau labai daryčiau ir pasimasažavau. Pasakojo, kad kai kurioms lankytojoms po pirmos treniruotės net yra buvę, kad pajudinus daugiau limfą prasidėjo simptomai, panašūs į gripą, tačiau daugelis jaučiasi tiesiog pailsėję, atsipalaidavę ir atsikratę streso.

Po procedūros yra rekomenduojama pasimėgauti trumpu masažu, tačiau dėl laiko stokos turėjau pasakyti „ne“. Tai kaip vertinu apsilankymą? Aplinka, aptarnavimas super. Pasitaškenau, atsipalaidavau, tačiau ar jaučiausi kaip po kokios rimtos treniruotės? Ne. Tikrai rekomenduoju tiems, kas sugrįžta į sportą, galbūt yra po gimdymo, po kažkokių traumų, galbūt kamuoja viršsvoris. Vienintelis minusas yra tai, kad povandeninis dviratis skirtas žemesniems žmonėms, manau, kad jei ateitų koks dvimetrinis vyrukas, būtų tiesiog neefektyvi treniruotė jam. Pasirodo beje, kad vis dėl to ši procedūra labiau mėgiama tarp moterų, tačiau yra keletas vyrukų, kurie užsuka. Ar sugrįšiu? Galbūt, kai norėsis atsipalaiduoti ir pachillinti, nes pusvalandis prabėga greitai, vis vien pajudi kažkiek. Negana to, labai yra patogu, nes po to tau nereikia eiti į dušą, nusirengi maudomuką, nusisausini su rankšluosčiu (kuris yra duodamas, todėl savo nereikia) ir gali lėkti su reikalais toliau.

p.s. už pirmą apsilankymą sumokėjau 20 eurų. Kaip ir visur, perkant abonementą kaina mažėja, kuo daugiau kartų imi. Daugiau informacijos galima rasti „Solo Tu“ puslapyje.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply