Maistas

Silkės mėgėjams: silkė su obuoliais ir porais

Būsiu turbūt tipinė lietuvė, kuriai silkė – vienas iš skaniausių dalykų. Nesakau, kad galėčiau ją valgyti kasdien, tačiau kitaip nei mano sesei, kuri nėra jos mėgėja, Kūčių stalas – šventė mano skrandžiui. Iš tikro nesu labai išranki ir labiau mėgstu įprastus pagardus su silke: man vienas iš skaniausių dalykų – silkė su svogūnų žiedais, grietinė ir karštos bulvės šalia. Mmm… Net rašant kaupiasi seilės.

Karantino metu dažniau tenka suktis virtuvėje, natūralu, kad vis prisimename tai, ką mėgome valgyti, ką mama ar močiutė gamino. Vienas tokių patiekalų, kurį gamindavo ir tebegamina mama – silkė su obuoliais ir porais. Artėja šventės, tad daugelis mėgsta skirti advento metu vieną savaitės dieną pasninkui, tai manau, kad šis receptas – papildys sąrašą turimų.

Reikės:

Obuolių – geriau, kad jie būtų su rūgštele. Jei turite, tik kaimiški antaniniai, kurie laikosi ilgai, o kitu atveju – iš parduotuvės. Tik ne ananasiniai ar panašūs.

Kietai virtų kiaušinių;

Poro;

Majonezo – man labiausiai tinkantis ir mėgstamiausias yra „Hellmann‘s“, nes jis yra tirštas ir turi tą savotišką skonį. Beje, nežinau, kaip kiti, tačiau mūsų šeimoje šis majonezas dažnai yra naudojamas salotoms vietoj grietinės. Pavyzdžiui, pomidoras, agurkas, šiek tiek svogūno ir majonezas. Kažkaip jis labai dera mūsų skoniui.

Silkės – čia ir vėl priklauso nuo jūsų skonio. Mes dažnai mėgstame nusipirkti visą silkę su galva ir ją išdarinėti. Ne reklama, bet geriausia mano atrasta silkė „Senolės“ yra „Norfoje“. Niekada neprašausi, nes ji riebi ir tokia primenanti vaikystę, kai tėvai parsiveždavo žuvies iš Rygos Halės turgaus. Šį kartą, kuomet gaminau ir įamžinau, buvau nusipirkusi lengvai sūdytos „Viči“ silkės.

Eiga:

Iš tikro niekada neturiu tikslaus kiekio, kiek ko dėti, nes viską darau „iš akies“ ir pagal savo skonį, nes, pavyzdžiui, man patinka poras, tad jo galiu kartais įpjaustyti daugiau nei paprastai. Taigi, silkę skaniausiai yra supjaustyti kubeliais: kuo smulkiau, tuo skaniau. Tada nulupamas obuolys, išimama šerdis ir viskas supjaustoma kubeliais. Susmulkiname porą, tada smulkiai supjaustome kiaušinį ir viskas. Viską dedame į vieną dubenį ir sumaišome su majonezu. Jei reikia, įdedame šiek tiek papildomai druskos ir pipirų, tačiau aš druskos beveik nevartoju, tad man užtenka pakankamai sūrumo nuo silkės.

Skanaus!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply