Be kategorijos

„Kangoo boots‘ai“ – totalaus išsitaškymo užtaisas

Apie kangoo boots‘us teko girdėti prieš beveik kelis metus, bet vis nerasdavau laiko. Gerai, gal tiesiog koją kišo tai, kad nedraugauju su balansu. Na, kalbu ne apie tą balansą, kad nemoku ant vienos kojos pastovėti, o tai, kad vienu metu mosikuoti rankas ir kojas – so not me. Dėl to neinu į aerobiką ar panašius užsiėmimus, nes rimtai, turiu dvi kaires kojas. Tačiau kartais reikia perlipti per save. Aleliuja! Negana to, nusprendžiau, kad galbūt pasiimti, kas galėtų šiek tiek pafilmuoti, nes viena – skaityti, o kita – pamatyti, kaip viskas atrodo iš šalies.

Pirma, atsiprašau, nes video – pirmas blynas, o kaip visi žinome, visi jie dažniausiai būna netobuli ir šiek tiek prisvilę. Jei žiūrėsite, lauksiu jūsų patarimų, ką reikėtų daryti geriau, nes practising makes me perfect. Na, o dabar apie mano potyrį. Vieną darbo dienos vakarą apsilankėme studijoje, įsikūrusioje šalia Spaudos rūmų. FB užmačiau, kad kviečiama išbandyti treniruotę ir įkalbėjau pusseserę palaikyti kompaniją.

Prieš atvykstant, namie dar spėjau peržiūrėti kelis „Youtube“ vaizdelius, kad suprasčiau, kas ir kaip. Na, teko pamatyti ten įvairių wow vaizdelių, todėl drugeliai skraidė pilve, nes galvojau, OMG, aš taip tikrai nepadarysiu, jei reikės. Ačiū, Dievui, ir Eglei, kad nereikėjo, nes ir taip pompa buvo. Pasirodo, kad treniruotė susideda iš keturių dalių: dabar tiksliai neprisiminsiu, bet kažkas panašaus į apšilimą, straksėjimai vietoje, tada įvairūs prarimai išilgai salės, o galiausiai – pratimai su svareliais ir pilvo presui.

Tą vakarą susirinko gan nemenkas būrys moterų, nes pasirodo, kad kiekviena jų turi savo treniruočių tvarkaraštį, kad būtų užtikrinta, jog yra pakankamai to dydžio batų. Na, stojomės kažkur į priekį, kad būtų aiškiau matyti, ką reikia daryti, o jei labai „grybą pjausime“, kad trenerė pataisytų. Atėjau su bliuzonu, nes nelabai tikėjausi, kad teks ten prakaitą braukti… Didžiausi mano padaryta klaida, nes jau po pirmos ar antros dainos teko išsirengti. Negana to, keikiausi mintyse, kad per skubėjimą nepasiėmiau palukų gumutės, nes pabaigoje atrodžiau kaip du pirštus lengvai įkišusi į rozetę. Štai jums ir „privalumas“, kai esi garbanė.

Kaip sekėsi? Galiu pasakyti ir n kartų pasikartoti, kad sunkiai sekėsi judėti į taktą. Ką jau kalbėti, kai reikėjo mėtyti kojas į vieną pusę, o su rankomis mojuoti – pasižiūri į veidrodį priešais save ir vidinis juokas baigia pribaigti. Pasižvalgai į šoną, tai moterys daro fainiai, o tu tokia kaip debesėlis skraidžioji: savo tempu t.y. labai jau atsilikdama nuo tempo. Turbūt bus jau man senatvė. Kidding. Nors nesu visiškas lepšiukas, bet šioje treniruotėje jaučiausi, nes vos pavyko atgauti kvapą momentais. Teko ir pasimuliuoti, kai visos bėgo į priekį, tai klausiau trenerės ir tiesiog ristele bėgau vietoje.

Daryti pratimus su tais batais ant kilimėlio – taip pat nėra juokų dainos. Pasirodo, kad jie šiek tiek sveria, todėl keliant jaučiasi pasipriešinimas, kurio galbūt nesitikėjai. Totaliai išsitaškiau treniruotės pabaigoje. Iš pradžių žvilgčiojau į laikrodį, kada baigsis, tačiau perėjus ant pratimų su svareliais ir ant kilimėlio – šiek tiek atsipūčiau. Ar patiko? Tikrai nuotaikingas užsiėmimas, kuriame nėra laiko pasėdėti, patinginiauti ar šiek tiek pafail‘inti, nes tam tiesiog nėra laiko. Beje, muzikinis takelis treniruotėje yra vienas iš tų dalykų, kuris motyvuoja ir veža, nes dainos tiesiog „užkuria“.

Po treniruotės teko šiek tiek pakalbinti trenerę. Jos atsakymus galite išgirsti filmuotoje medžiagoje, tačiau tai, kas liko už kadro: pasirodo, kad vyrų čia retai pamatysime tokio tipo treniruotėse. Kodėl? Nes jiems atrodo, kad tie batai veikia kaip koks batutas – su jais jie įsivaizduoja, kad gali iššokti kelis metrus į viršų. Nuvilsime. Nepavyks. Negana to, nėra poreikio, todėl nėra ir batų, skirtų didesnei pėdai. Į užsiėmimus ateina įvairaus amžiaus žmonių: yra buvę, kad atėjo mama ir dukra. Kas ką aplenkė? Pasirodo, kad jaunimui turėtų būti šiek tiek nejauku, nes treniruotėje geriau judėjo mama. Mūsų trenerė Eglė taip pat išdavė paslaptį, kad šiek tiek sutvarkius mitybą ir dalyvaujant dviejuose užsiėmimuose per savaitę, galima tikėtis tikrai matomų rezultatų: kalbu ne apie kilogramą, o daugiau nei penkis. Tai sukluskite, mielosios. Gal čia būtent tai, kas jums tinka ir galima išbandyti. „Saltare“ studija laukia visų. Daugiau informacijos ir laikus galite rasti jų svetainėje ar FB.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply