Laisvalaikis

Roko vakarėlis sporto salėje

Kažkada scrollindama Facebook‘o feed‘ą užmačiau a la naują sporto klyksmą Amerikoje. Patraukė akį, bet kažkaip užmiršau apie jas, nes juk visos „mados“ pas mus į Lietuvą ateina šiek tiek pavėluotai. O tas šiek tiek kartais nusitęsia net kelis metus. Na, toks gyvenimas. Bet grįžkime į dabartį.

Prieš kelias savaites mano dėmesį pričiupo event‘as. Iš tikro iš pradžių nieko nesakė man pavadinimas, nes tiesiog susigundžiau, nes kažką galima išbandyti, ko nesu dariusi. Juk ir pirmų kartų esmė yra ta – bandyti tai, kas nauja ir nedaryta. Atsidarius renginio aprašą, aplankė mane deja vu – jau esu mačiusi apie tai. Štai taip ir nutiko, kad pirmadienį pradėjau šiek tiek kitaip. Iškeičiau Getfit‘o circle į POUND treniruotę. Jau matau visų reakcijas: pound what?

Pradėkime nuo to, kad į treniruotę reikia ateiti apsirengus patogia sportine apranga, su savimi turėti jogos kilimėlį ar rankšluostį. Galiu tik įspėti, kad vien faktas, kad reikia jogos kilimėlio, nieko bendro su tuo neturi. Pasirodo, kiek vėliau jau teko skaityti, tai kardio tipo treniruotė, kurioje naudojamas tavo kūnas ir… lazdelės. Taip, jums nepersiskaitė blogai. Tai specialios lengvos lazdelės, su kuriomis yra atliekami tam tikri veiksmai visos treniruotės metu. Natūralu, kad labiausiai dirba rankos, tačiau nepamirštami visi kiti raumenys: daromi įtūpstai, pritupimai, atsilenkimai ir daug kitų pratimų.

Turiu pripažinti, kad iš pradžių negalėjome nustoti klegėti su Gintare (mano pirmų kartų kompanione), nes viskas vyksta labai intensyviai, o mūsų judesiai priminė robotuko šokį. Muzika, kuri skamba treniruotės metu, yra specialiai pritaikyta, todėl labai lengva pagauti taktą ir įsijungti. Prisipažinsiu, kad aš ir įvairios aerobikos treniruotės nedraugauja. Jau esu apie tai rašiusi ne kartą, nes turiu dvi kaires kojas, o jei dar reikia daryti kažką tuo pačiu metu su kojomis ir rankomis t.y. kažkokius judesius, tai lauk bėdos arba pasiimk popkornų ir stebėk iš šalies, nes vaizdas vertas milijono. Šį kartą nebuvo išimtis, tai su trupučiu interpretacijos ir šiaip pasitaškymo pagal nerealią muziką, treniruotę įveikėme.

Tai kas čia tokio stebuklingo? Pasirodo, kad tokia treniruotė ne tik dailina kūno linijas ar stiprina raumenis, bet ir sudeginama iki 900 kalorijų per valandą! Po treniruotės ir pyragiuką galima. Juokauju. Pasirodo, kad ši pilateso įkvėpta treniruotė mažina kraujospūdį, malšina stresą, stiprina imuninę sistemą. Na, dėl pirmų dviejų galiu tik patvirtinti, nes šypsena nedingo nuo veido, o treniruotė labiau priminė roko vakarėlį sporto salėje.

Ši LA kaip virusas plintanti treniruotė, kurios konceptą sukūrė dvi būgnininkės, sportą paverčia pramoga. Po beveik valandos trukusios treniruotės, buvau gan suplukusi, nors turiu pripažinti, kad nemaniau, jog taip gali įtraukti ir užmotyvuoti. Negana to, jau dabar rašant jaučiasi, kad rytoj bus sunkiau lipti laiptais, nes dirbo tie raumenys, kuriuos galbūt retai įdarbini arba dažniausiai neskiri jiems dėmesio.

Ar verta užsukti? Tikrai taip! Kiek teko matyti, tai visą kovą vyksta nemokamos treniruotės su Karolina Mankutė – pirmoji sertifikuota POUND® PRO Baltijos šalyse. Žiauriai užmotyvuojanti trenerė, kuri savo energija įtraukia iki negalėjimo. Treniruotės vyksta Rock River Club (CUP’e), pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Registruotis nereikia, tik pristatyti save su geru nusiteikimu.

Įkeliu link‘ą, kad suprastumėte, kaip ir kas ten vyksta.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply