Laisvalaikis

Antras dublis: maudynės stebuklingame vandenyje

Taip jau nutiko, kad išsimaudyti eketėje žiemą buvo mano „must do“ list‘e. Praėjusiai metais nesukrito kortos, o tiksliau koją pakišo parkavimasis Palangoje, nes niekaip neradome vietos, todėl pavėlavome su visais ruoniais išbandyti Baltijos bangas. Atėjome, o visi jau lipo iš vandens. Sesė juokavo, kad varyk, ko čia negali viena? Kažkaip susilaikiau.

Bet šį kartą pasakyti „ne“ negalėjau ir nenorėjau, nors savaitgalį laukė vestuvės, bet… Juk jei galvosi, kad susirgsi, taip ir bus. FB užmačiau, kad buvęs kolega Eimantas „interested in“ maudynės stebuklingame vandenyje. Iš karto parašiau, kad „varom“: aš jį paimu iš namų, jis pasidaro TV3 nuotraukų, dar mane įamžina, o ir kompaniją palaiko, nes viena nesiryžčiau važiuoti prie Žaliųjų „in the middle of the night“. Dar pavyko įklabėti Gintarę (mūsų vieną iš BOB‘ų), tad ketvirtadienio vakarą po saliono (čia dar vienas geras dalykas gyvenime: kas mėnesį BOB‘os susibėga pasigražinti pas kurią nors vieną, papliurpti, update‘ais iš savo gyvenimo apsikeisti – tiesiog mergaitiškai pasėdėti) išjudėjome.Buvo rašoma, kad veiksmas prasidės prieš vidurnaktį, bus apšilimas, o jau po to vyks maudynės eketėje. Juokingiausia, kad miestas tuščias, važiuojame, o pasukus prie Santariškių link Žaliųjų jau ne vieni buvome kelyje. Juokiamės, kad nesąmonė, jog visos mašinos į tą renginį važiuoja, juk nors FB rašoma, kad dalyvaus 400, tačiau realiai būna vos dešimt procentų. Nė velnio. Žmonių tikrai buvo ir ne dešimt. Drąsuolių, kurie pabuvo vandens termometrais, susirinko galbūt koks pusšimtis, daugiau buvo smalsuolių, kurie palaikė kitus, atvažiavo pasižiūrėti, kaip kiti „kvaileliai“ tokiu oru maudosi.

Prieš lipant į vandenį padarėme dešimties minučių apšilimą: bėgiojome ant tiltelio ir darėme įvairius mostus, įtūpstus ir panašiai. Šviesos – nulis, tai bėgi ir bijai į kažką atsitrenkti, nes viskas vyksta labai nekoordinuotai. O tada davė komandą greitai rengtis ir į vandenį. Realiai jokių spintelių ar kažko nėra, tai dedi daiktus kur papuola ir tikiesi, kad koks ilgapirštis nenuspręs pasirausti tavo kuprinėje. Su ta intencija ir piniginė buvo palikta mašinoje, kad neužkliūtų už kažkieno akių, nes žmonių masė, niekas nesaugo, nežiūri…Įbėgome, panirome ir atgal į savo vietą, kur buvo padėti daiktai. Aišku, prieš rengiantis dar kelis selfius pasidarome, nes kaip gi be jų? Realiai nešalta, nes vos keli laipsniai šalčio, tačiau labiausiai kenčia pėdos, nes atrodo, jog būtų į ledą virtusios. Mūsų „laimei“ išgirstame, kad Eimantas nesuspėjo mus įamžinti, nes pamatė tik, kai jau išlipinėjome, todėl reikia kartoti. O ko nepadarysi dėl kadro ir video? Pasižiūrėjus filmuotą medžiagą juokas ima, kaip bėgu ir šaukiu: „antras dublis, antras dublis. Traukitės iš kelio…“, nes kojos šąla, bėgi ir nejauti jų. Antras panirimas – šį kartą jau įamžintos ir laimingos grįžtame prie daiktų. Jau šiek tiek labiau jaučiasi faktas, kad maudėmės eketėje. Staigiai kojos atsiduria vilnonėse kojinėse. Ačiū, močiutei, kad iš kažkur man padovanojo, nes buvo tikras išsigelbėjimas.

Iš šalia stovinčių išgirstame, kad šiais metais maudytis nebuvo šalta, nes oras gražus. Pasirodo, kad praėjusiais metais buvo vėjuota, žvarbu… Tai šypsomės iki ausų, kad vis vien mes nerealios, kad pasiryžome tokiai avantiūrai. Ai, o grįžtant prie to fakto, kad tai buvo maudynės stebuklingame vandenyje. Deja, po jo jaunesne netapau ar gražesne, bet pasirodo, kad sausio 19-oji – ypatinga diena. Manoma, jog šią naktį vanduo įgauna galią išgydyti didžiausias ligas. Negana to, tądien stačiatikiai švenčia Jėzaus krikštą. Anyways, aš su religija ir visomis virbulėmis nesu susijusi, o dariau viską for fun, tai laukiu kito event‘o, kada vėl galėsiu išbandyti save, nes pasirodo, kad tokios maudynės, kuomet neva vanduo yra stebuklingas, vyksta tris kartus per metus.

p.s. kažkas pasigedo nuotraukų autorystės, tai atsiprašau, kad įkeliant man kaip portale neleidžia po apačią parašyti, tai AČIŪ tariamas L.Balandžiui, Gintarei (už selfį) ir Eimantui už video bei menišką foto. Peace!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply