Grožis

Valanda volelio kankinimo ir mėlynėmis nusėtos kojos

Esu didelė skeptikė, kai kalbama apie limfodrenažinius masažus įvairiais aparatais. Kodėl? Nes pati iki šiol guldavausi tik ant Lenos (jei kam reikės jos kontaktų, galiu pasidalinti, nes jos rankos daro stebuklus) stalo ir leidau jai kankinti su taurele. Tai valanda valios ugdymo, nes pirmus kartus skauda taip, kad norisi trenkti durimis ir nesugrįžti. Bet kaip man buvo sakoma: „Kentėk, zuikeli, už visus gazuotus gėrimus ir netinkamą mitybą…“. Spėju, kam kas yra šiek tiek prijaučiantis mazochizmui, tai toks masažas yra pats tas. Anyways, no pain, no gain arba užteks apie mano kovą su celiulitu. Atgal prie temos.

Vakar klajodama FB platybėse užmačiau, kad yra kviečiamos moterys išbandyti limfodrenažinį masažą vienoje sostinės studijų. Na, ne veltui rašau apie pirmus kartus. Mano laimei ar nelaimei, nes jau šiandien matosi mėlynės (beje, dėl jų galvos nesuku ir nepriekaištauju), buvo laisvų vietų ir aš vienuoliktą valandą klaidžiojau Ogmios miestelyje, ieškodama, kaip patekti į antrame aukšte įsikūrusią studiją. Buvau įspėta, kad masažo, kuris truks valandą, metu vilkėčiau tampres, maikutę ir kojines. Easy. Prieš pradedant pasakojimą dar noriu pridurti, kad visada galvojau, jog toks masažas yra šiokia tokia tinginystė, nes tai nėra tikras masažas, jį atlieka aparatas, o negana to, tu tiesiog sėdi ir nieko nedarai, o leidi tam barabanui lengvai masažuoti. Kažkas panašaus, kai darai pratimus su voleliu per kokią „Mobility“ treniruotę ar prasitampai po intensyvesnės treniruotės, tik už tave dabar viską daro aparatas.

Iš tikro nesitikėjau, kad per valandą teks šiek tiek ir suplukti… Momentais net prakaitas išpylė, bet gal dėl to, kad ultravioletinių spindulių lempa buvo įjungta? Labai paslaugi moteris aiškino man kiekvieną pratimą, ką turiu daryti, kaip turiu daryti ir panašiai. Realiai viskas yra parodyta šalia padėtoje lentelėje, tačiau kartais pasimeti, nes nežinai, kaip geriau atsistoti ar į kurią pusę. Negana to, man paaiškino, kad masažas puikiai atlieka limfos drenažą (valymą, toksinų šalinimą), taip pat gydo net ir įsisenėjusį celiulitą, gerina odos stangrumą, elastingumą, veiksmingai padeda kovoti su viršsvoriu ir padailinti kūno linijas. Na, tiesiog tobulas būdas tapti gražesnei ir lieknesnei… Viso proceso metu patartina gerti daug vandens, tačiau atliekant pratimą apatiniam pilvui dėl to šiek tiek gailėjausi. Gyveni ir mokaisi.

Realiai turiu prisipažinti, kad nemažai pratimų reikalauja rankų pagalbos, todėl jos nuolatos palaiko tavo kūną, kai reikia masažuoti vieną ar kitą pusę. Kas dar įdomu? Kad galima pasirinkti kelias programas, aš šį kartą rinkausi apatinės kūno dalies, todėl atitinkamai programos laikas ilgesnis buvo tiems pratimams, kurie buvo skirti kojoms ir užpakaliui. Vienu metu net norėjosi nuo aparato nulipti, nes sėdynė pradėjo kaisti lyg kažkas dar adatėlėmis tave badytų. Toks nežinau, ar net malonus tvinkčiojimas. Bet ir vėl, no pain, no gain. Keletas pratimų buvo gan skausmingi (čia tie, kur labiausiai veikiamos yra šlaunų vidinės ir išorinės pusės. Net saldu pasidaro iš skausmo) ir jau keikiau save, kad po atostogų pas Leną nesugrįžau. Reikės prisiminti kelią į Teatro gatvę vėl…

Norint realiai matyti rezultatus (aišku, reikia kaip ir visada ne tik jais pasikliauti, bet ir sureguliuoti mitybą, prisižiūrėti ir panašiai), reikia bent poros apsilankymų per savaitę. Kaip ir visur, rekomenduojamas bent dešimt seansų, kad būtų galima tikrai įvertinti pokyčius.

Vakare, kai jau rengiausi į sportą, pastebėjau, kad kojos jau numargintos mėlynėmis ir, kaip jau rašiau, tikrai dėl to nebambu. Na, man kartais reikia šiek tiek intensyvesnio masažo, o tuomet pasipuošiu įvairiomis vaivorykštės spalvomis. Per valandą sudeginau net 140 kalorijų, kas irgi nustebino, nes nemaniau, kad toks „tinginiukų sportas“ gali. Ar varysiu dar kartą? Parodys laikas, nes studija yra šiek tiek ne tame miesto gale. Nebent reikėtų kažką šalia pasižiūrėti, bet tiesa, kad apsilankymas mano skepticizmą sumažino, tačiau vis dėl to esu linkusi likti prie rankinio masažo.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply