Laisvalaikis

Nulis emocijų: šuolis su virve nuo Kauno tilto

Back on track, baby. O tiksliau, judinu kaulus pirštų ir toliau rašau, nes come on, tiek turiu papasakoti, tiek parašyti, o buvo darbas totaliai uždusinęs: nei laiko, nei noro likdavo po dienos pabaigos kažką daryti. Taigi, šiandien pasipasakosiu, nes pasirodo, kad buvau pamiršusi, apie šuolį su guma nuo Kauno Trijų mergelių tilto. Summa summarum, šokau tai aš sekančią dieną po to, kai išbandžiau vaikščiojimą ant stiklų ir gulėjimą ant vinių… bet kažkaip užsimarinavo šitas pasakojimas.

Na, jei atvirai, tai su guma šokau antrą kartą. Pirmasis buvo Siguldoje iš funikulieriaus virš kažkokios upės (sorry, tingiu google‘intis, kad pasižiūrėti). Ten tai vos į kelnes nepridėjau, kaip kiškis drąsuolis: iš pradžių nieko, paskui jau sustojome virš upės ir prasidėjo totalios parkės. Galvojau šokti pirma, bet išsigandau, o paskui jau pamačiau, jei neiššoksiu, tai bus blogai. Šokau antra ir, ačiū, Dievui, nes paskui rimtai būtų man viskas užsiblokavę ir būčiau nepadariusi. Jausmas – net sunku apipasakoti, nes man adrenalinas parėjo po pusvalandžio. Sėdžiu tuomet automobilyje, man rodo mano video, kaip šokau (apie jį būtų galima parašyti atskirą paragrafą, bet nevarginsiu), o aš verkiu. Ašaros tiesiog rieda ir tu jų nekontroliuoji realiai.

Taigi, mano šuolis Kaune. Jau turėjau kaip ir patirties, kartu pasiryžo šokti ir viena iš mūsų BOB‘ų – Gintarė. Na, sekmadienio rytą pilnas ekipažas išjudėjo į laikinąją sostinę. Daug  juoko, Statoil‘o kavos (na, dar nebuvo CIRCLE K) ir krykštaujančios merginos išvarė šokti. Mano patarimas, na, bent jau man taip veikia, kad geriau nieko prieš tai nereikia valgyti. Kodėl? Dėl viso pikto, kad paskui nebūtų oops.

Viskas vyko labai greitai: ateini, užsiregistruoji (beje, šiaip jie ten padėlioja patys savo laikus, bet tu gali atvaryti su draugais, jei jus išskirstė ir šokti kartu. Tiesiog gyva eilė realiai), duoda pasirašyti, kad esi pats už save atsakingas, nesi pavartojęs kažko ir panašiai. Tada lauki savo eilės: pašaukia tavo numerį, eini pas berniukus, jie tau uždeda įrangą. Eini tuomet jau prie tilto. Ten stovi kitas vaikinas, kuris jau paaiškina, kas ir kaip: ko daryti, ko nedaryti, kaip laikyti rankas ir panašiai.

OK, nemeluosiu, prieš šokant ir laukiant eilėje visada yra tas vidinis jaudulys ir mintis: o jei kas nors nepavyks, jei virvė atsilaisvins. Oh well, shit happens. Tai va, o tada jau tenka stotis ant atbrailos ir nugara atsukti į upę. Koks aukštis? 32 metrai arba, kad lengviau suvokti, tai 11-kos aukštų namo aukštis. Gal skamba baisiai, bet taip tikrai nėra. Juokingiausia, kad tas vaikinukas, kuris breef‘ino mus, kas ir kaip, pastebėjo, kad pas mane jokio baimės jausmo. Juokas juokais, bet taip ir yra. Atsistojau, iškėliau rankas, jis skaičiuoja, o aš nelaukusi trijų ir nušokau. Ir vėl momentas, kad visi šaukia, klykia, o man kažkaip emocijos „užsikonservuoja“ viduje ir aš ramiai, be emocijų ar riksmų.

Tikėjausi, kad ta guma elastinė ir dar kelis kartus nuo inercijos, mane svies į viršų, bet… deja. Teko pakaboti, kol priplaukė motorinė valtis ir mane nukabino. Sunkiausiais momentas buvo užlipti atgal ant tilto, nes tie sukti laipteliai buvo gera cardio treniruotė.

Tai kaip man visas šis potyris? Na, įdomu, tai įdomu, bet ar dar kartą šokčiau? Ne, nes nebuvo to adrenalino ir kaifo, manau, kad man reikia aukštesnio tilto ar kažko ekstremalesnio. Kaina šio gėrio? 35 eurai, kuriuos turi pervesti prieš šuolį. Ką dėvėti? Tai, kas tau patogu, nes nėra realiai jokio skirtumo. Beje, kas faina, nes jie prie tavo šalmo pritaiso GO PRO, tai vėliau sukelia video į YOUTUBE, o Siguldoje ši paslauga yra už papildomą mokestį.

Jei kam reikia šiek tiek adrenalino, tikrai patariu, nes juk gyveni kartą. Tikiu, kad kartą nušokus, norėsis dar kartą: tokie dalykai užkrečiami. Visus numatytus šuolius rasit FB https://www.facebook.com/suoliaisuvirve/

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

  • Reply
    Dominika
    2017 26 rugsėjo at 5:18

    Bob’os, Jūs nerealios. Aš tikrai neišdrįsčiau gyvenime padaryti to. Nė per kur. Nei šuolio parašiutu, nei šuolio su virve. Nežinau, kas mano draugams susišvietė, bet jie man padovanojo šią dovaną https://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovana/suolis-su-virve . Gal autorė norėtų išbandyti šį variantą? 38 m aukštis, nes aš TIKRAI šios dovanos neišnaudosiu pati. Gal atsiras norinčių? 🙂
    Labai keista, bet aukščio nebijau. Esu skridusi oro balionu (labai norėjau tai išbandyti). Jokio baimės jausmo nebuvo ir jaučiau tik palaimą viską matydama iš aukštai. Šuolio virve visiškai nesuprantu. Man tai kažkas baisaus. Šuolis parašiuti gal gal, bet po galais, iš tokio aukščio… Tikrai ne man.

  • Reply
    Sandra
    2022 15 vasario at 5:00

    Wow, nerealiai, reikia nemažai drąsos tam, nežinau ar pati tam pasiryžčiau… Šiuo metu mokausi Solo latino šokių, labai patinka, bet norėtųsi pabandyti irgi kažką panašaus 🙂

Leave a Reply