Grožis

Metabolinis amžius – kaip jaunos 22-metės

Turbūt net sunkus suskaičiuoti, kokių tik dietų nesu laikiusi. Jau matau veidus, kad moterie, kur tada rezultatai? I know, taip jau būna, kad niekas neužsitęsia, na, nebent Dukano dieta, bet po to buvau ilgam atsivalgiusi baltyminio maisto, o tėvai norėjo vežti pas mitybos specialistus… Čia galėtų būti istorija, kaip nesilaikyti dietų ir nepradėti jomis gyventi.

Taigi, paskutiniu metu pradėjau savo mėnesio iššūkį – nevartoju nei cukraus, nei miltų. So far, so good. Dabar jau kažkaip viskas easy peasy ir vyksta natūraliai, todėl praėjusią savaitę nusprendžiau užsukti į Sveikos gyvensenos ir taisyklingos mitybos klubą „Keiskimės kartu“ (jei įdomu, jį rasite Savanorių g. 13 a ir jie man už jokią reklamą nemokėjau, tiesiog dalinuosi info). Ten atvykau atlikti individualų „Wellness“ testą. Kaip tai atrodo?

Stojiesi ant tokių svarstyklių, į rankas paduodamos kažkokios rankenos, kurias turi palaikyti tam tikrą laiką – vos kelias sekundes ir voila! Konsultantė Fausta analizavo rezultatus ir pasakojo, kokias klaidas darau, kur reikėtų pasitempti ir panašiai. Na, pasirodo, kad mano metobolinis amžius kaip 22-metės. Oh yeah, baby. Negana to, išėjau ant sparnų, nes pasirodo, kad mano visi rodikliai – nuo riebalų, vandens kiekio iki mineralinės kaulų ar raumenų masės – yra beveik tobuli, na, tas pats aukso viduriukas. Nežinau, kam reikėtų čia dėkoti, ar genams, ar sveikam dabar gyvenimo būdui, ar sportui… Tiesiog ačiū!

Nors viskas yra normose, tačiau pastebėjome, kad aš vis pamirštu išgerti vandens, kurio iš viso per dieną turėčiau suvartoti šiek tiek daugiau nei du litrus. Taip pat akcentavome mano polinkį nevalgyti pusryčių, pietų, o persivalgyti vakare, todėl dažniausiai ryte man ir nesinori valgyti. Beje, jau ne pirmą savaitę pusryčiauju, prisiverčiu save tiesiog – vienas iš šių metų pasiekimų.

Aktuali informacija. Šis testas yra nemokamas, nors daugelyje įstaigų yra imamas minimalus mokestis. Konsultantė su manimi praleido valandą, na, čia gal koją pamišo mano plepumas ir tai, kad abi lankome tą patį sportą. Patiko tai, kad nors jie ir siūlo po testo išbandyti jų mitybos klubo abonementą, tačiau nėra verčiama ir daromas kažkoks spaudimas. Tiesiog paaiškino apie produktus, kodėl jų yra superiniai, kas juose yra ir panašiai. Šiaip buvo įdomu nueiti ir gauti visą informaciją, nes dabar tikrai žinau, kai kalbame apie tai, kad pas mane sunkūs kaulai, tai čia tiesa. Bet tai yra gerai, nes senatvėje mažiau tikėtinos įvairios ligos, nes kuo mineralinė kaulų masė didesnė, tuo geriau. Taigi, susitariau po mėnesio užsukti, nes norime pasižiūrėti, ar mano kontrolė, savęs ribojimas duos ne išorinių rezultatų, o, pavyzdžiui, sumažins ne apskritai kilogramų skaičių, bet būtent riebalų.

p.s. jei kam įdomu ir aktualu, tai mielai galiu pasidalinti konsultantės kontaktais.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply