Be kategorijos

Dovanų idėjos tiems, kurie nori būti atsakingais ir pirkti internetu

Didžiosios metų šventės nenumaldomai artėja, o kartu ją lydi panika: „Ką dovanoti?“. Tai turbūt pats aktualiausias klausimas gruodį. Nesu nuomonės formuotoja, tai tikrai nesidalinsiu kodukais, su kuriais gausite nuolaidas, bet galbūt pamėtysiu kelias idėjas, ką būtų galima kažkam padovanoti. Šiais metais, esant pandemijos situacijai, visas dovanų pirkimas pas mane buvo internetu. Realiai visos dovanos jau yra užsakytos: vienos jau atkeliavo, yra supakuotos, o trūksta vos kelių. Dėl pastarųjų šiek tiek šiku į batą (pardon už išsireiškimą, bet tokia jau ta mano kalba), nes po užsakymo įvykdymo laiške buvo parašyta, kad pristatymas gali trukti nuo 12 iki 24 dienų. Na, matematika paprasta, galimai gali būti, kad jos pasieks mano namus jau po švenčių. Dar svarbus momentas, kad tos dovanos yra vaikams. Šūdinai kvadratu. Iš tikro tikiuosi pačio geriausio…. Tad moralas – laikas tirpsta, todėl paremkime lietuviškus mažuosius ar vidutinius versliukus!

Iš tikro dėlioju šiek tiek savo įžvalgų, kas man užkliuvo, kas patiko ir kelis printscreen‘us su nuorodomis į svetaines. Dar kartą pasikartoju, tai nėra jokia reklama ir tiesiog dalinuosi savo atradimais, nes „Instagram‘as“ veikia puikiu algoritmu: tik pradėk žiūrėti vieną ar kitą puslapį, susijusį su dovanomis, tuomet pradeda mesti tau visus, kurie tik įmanomi.

UŽDUOČIŲ DĖŽUTĖ

Nors pas pačią vaikų dar nėra, tačiau turiu kelis mylimukus, kurių negaliu neprisiminti tokią šventę. Kodėl mano dėmesį patraukė šis puslapis? Pradėkime nuo to, kad galima pasirinkti dovanų idėjų įvairaus amžiaus vaikams. Negana to, patiko ir pačio projekto idėja. Jų puslapyje skelbiama, kad projektu siekė padėti tėvams „praleisti daugiau kokybiško laiko su vaikais, ugdyti ir lavinti mažuosius bei užmegzti glaudesnį bendravimą su jais.“ Įdomu tai, kad jie kiekvieną mėnesį ruošia temines dėžutes, kuriose rasite viską nuo A iki Z: tiek lavinamąsias užduotis, tiek joms reikalingas priemones, žaisliuką ar knygelę.

BITOPRINT

Pradėkime, kad tai yra elektroninė spaustuvė galinti pasiūlyti aukščiausios kokybės spaudos gaminius. Bet spaudos gamyba man neaktuali. Šios įmonės produkciją kažkada užmačiau prie „sponsored“ turinio. Kalbu apie nutrinamas korteles, kurios gali būti fainas dalykas, praskaidrinantis kasdienybę. Mes namuose turime korteles, skirtas pasimatymų idėjoms, kurias Edvinas nutrina pirmadieniais. Sesei jau esu padovanojusi korteles apie maisto gamybą, nes ji labai mėgsta suktis virtuvėje, tad kodėl neįnešus šiek tiek kitokios dvasios, iššūkių ir galbūt naujų receptų? Mačiau, kad yra kortelių, skirtų išsirinkti, kokį filmą žiūrėti, ką veikti aktyviai lauke, man rodos, kad yra kažkas su kelionėmis. Na, o ir kaina yra gan padori, jei nori kažką tiesiog smagiai nustebinti neištuštinus labai savo kišenes.

ODROP

Vis labiau pradedame atsisukti į natūralius dalykus ir produktus, tai eteriniai aliejai – vienas iš jų. Panaudojimo būdų – ne vienas ir ne du. Jei neturi garintuvo, gali tiesiog naudoti kompresams, pirtyje, įtrinti skaudamas vietas, kai kuriais atvejais, kiek žinau, pakanka pauostyti. Pasirinkimas jų internetinėje parduotuvėje – didelis, o labiausiai galbūt mane sužavėjo pakuotės t. y. stiklinio buteliuko ir etiketės paprastumas, švara ir natūralumas. Tiesiog nežinau, kaip paaiškinti: yra kartais tam tikras įpakavimas, spalvos ir galbūt net pats logotipas, kuris atrodo toks šiltas ir savas. Mačiau, kad galima pasirinkti dovanų rinkinius, galima pirkti tiesiog pavienius buteliukus. Kažkaip prisiminiau, kad vieną kartą teko dalyvauti viename eterinių aliejų seminare, kuriame uostėme įvairius kvapus ir aiškinomės, kaip kas veikia. Pavyzdžiui, apelsino eterinis aliejus yra geros nuotaikos garantas, o rožių eterinis aliejus – vienas geriausių afrodiziakų.

NEWCRUSH

Taip, yra begalės internetinių parduotuvių, kuriuose galima nusipirkti kosmetikos ir kitų moteriškaitėms aktualių dalykų, tačiau čia mane sužavėjo „Dovanų gidas“, nes nereikia naršyti ir eiti per visas kategorijas. Tiesiog pasirenki, ar tai būtų vyriškiui, ar merginai. Toliau gali pasirinkti, galbūt dovana yra sesei, o gal draugei, galbūt plaukų priemonių mylėtojai. Labai faina, kad padeda tau atsirinkti ir atlieka už tave darbą. Šiaip suprantu, kad prekių kilmės šalis nėra Lietuva, tačiau patinka dar tai, kad viskas gražiai ir įdomiai supakuota, galbūt kitokie skoniai ir kvapai nei kitose parduotuvėse. Tiesiog manau, kad čia galima rasti kažką, kas atvėrus dėžutę privers žmogų aiktelti iš gerosios pusės.

LITTLE BOOK – BIG CHANGES

Nors savo telefone naudoju kalendorių, kuriame žymiuosi susitikimus, tačiau darbo kalendorius – man yra būtinas. Tiesiog man reikia to popierinio varianto ir viskas. O tai, ką atradau, yra daugiau nei kažkoks kalendorius. Su kiekvienais naujais metais mes vis pasižadame sau kosminių dalykų, kurie dažnai jau pirmomis sausio dienomis būna pamiršta. Pradėkime nuo to, kad nerealiai atrodo viršelis: man toks labai jau rafinuotas. Kitas smagus dalykas, kad tai yra siekių knygą, kurios kiekviena detalė, kiekvienas lapas yra išgalvotas iki paskutinio niuanso. Kartu su knyga yra pateikiama instrukcija, kaip naudotis, o kūrėjos yra įsitikinusios, kad naujam tikslui pasiekti optimaliausias laikas – trylika savaičių. Verta pabandyti?

NULA

Apie tvarumą kalbama gan dažnai. Viena iš tų „trendinančių“ temų, kuria gyvena šiuolaikinis jaunimas ar širdyje besijaučiantys tokiais. Jau įpratome į parduotuves pasiimti daugkartinio naudojimo maišelius (na, nekalbu už visus, bet tikrai tokių jau yra daugiau nei tarkime prieš kokius penkerius metus). Vis daugiau socialiniuose tinkluose matau, kad yra „prominama“ moterims naudoti daugkartinius įklotus, menstruacines taureles, kalbama ir apie daugkartinius skustukus, plaukelių šalinimui. Nula – vieta, kurioje galima rasti kokybiškas priemones be plastiko savo kasdienai. Mane labiausiai čia sužavėjo rankų darbo muilai, kurie atrodo iš nuotraukų, kad tik imk ir ragauk. Ne ką mažesnį įspūdį paliko šampūnas suyrančioje pakuotėje: pasirodė labai jau inovatyvu ir draugiška gamtai.

KNYGOS

Na, neturiu kažko daug čia pasakyti šia tema. Aišku, yra daugelis kitų puslapių, kuriuose galima pirkti – kiekvieno pasirinkimas. Aš esu knygų maniakė, tad ir dabar laukia tuntas jų ant komodos, bet kažkaip labai jau lėtai kai kurios man skaitosi… Galbūt čia iš serijos, kad kiekvienai knygai reikia išlaukti savo momento. Taigi, manau, kad niekada neprašausi nupirkęs dovanų knygą, kuri galbūt tuo metu yra skaitomiausia, yra naujiena. O galiausiai, net sunku ir suskaičiuoti, kiek ir kam esu padovanojusi „Mažojo princo“ egzempliorių. Man tai epinė knyga, kurią vertėtų paskaityti kiekvienam ir ne vieną kartą: įvairiais gyvenimo etapais, nes būtent tuomet į viską pažvelgi kitomis akimis ir atrandi vis kažką naujo.

2PIPIRAI

Dar viena faina vieta, kur galima rasti kažką įdomaus mažiesiems. Turbūt fainiausia, kad yra kažkas kitokio nei įprastai, tik galbūt toks minusas, kad daugelis žaidimų, skirtų jau vyresniems yra anglų kalba. Taip, tai gerai, jei norime lavinti vaiko lingvistinius sugebėjimus, tačiau manau, kad ne ką svarbiau yra mokėti savo gimtąją kalbą.

NIEKO RIMTO

„Nieko Rimto” – tai vaikams ir paaugliams skirtų knygų leidykla, kurioje be knygų galima rasti begalės kitų dalykų: puodelį, atviruką ir kitą mielą smulkmeną, kuri ilgam nutūps į širdį. Man šis prekinis ženklas turi beveik lygybės ženklą šalia Sigutės Ach. Šios dailininkės bei iliustruotojos simpatiškus sparnuotus personažus žino ir vaikai, ir suaugusieji. Iš tikro yra begalės dalykų puslapyje, tačiau mane labiausiai sužavėjo arbatos ir jų įpakavimai: su vienu iš S. Arch piešinuku.

KIDOPAINTS

Nors prekė nėra pagaminta Lietuvoje, bet kažkaip pasirodė labai aktuali, nes juk tėveliai, auginantys vaikus, žino, kas būna, jei užsiiminėjame namuose namais. Gerai, jei piešiama pieštukais ar kreidelėmis, nors ir jomis teko pamatyti nupieštą ne vieną šedevrą ne ant popieriaus, o tiesiog ant sienos, baldų… KidoPaints komplektas telpa ant delno, turi daugkartinį pripildomą teptuką ir 18 arba 25 spalvų paletę pasirinktinai. Kiekviename rinkinyje yra plaunama kempinė ir paletė. O svarbiausia turbūt tai, kad dažai yra saugūs, lengvai nuplaunami ir netoksiški. Tai ką, bandysime ugdyti naujus tapytojus?

AROMAMA

Spėju, kad mamos šį puslapį žino, tačiau man tai buvo atradimas. Labai sužavėjo ir įmonės istorija, kurią patarčiau visiems paskaityti. Jei aktuali yra natūrali kosmetika, įvairūs eteriniai aliejai, skirti ne tik namų jaukumui, bet ir sveikatinimui.

HYGGELIETUVA

Čia ir vėl iš tos serijos, kai viskas puslapyje atrodo labai miela ir jauku. Ne veltui, nes ir patys kūrėjai teigia, kad jaukios detalės  į aplinką įneša grožio, jaukumo ir džiaugsmo. Anot jų, laimę galima pastebėti mažuose dalykuose, iš jų ją susikurti. Svarbu ir tai, kad didžioji dalis HYGGE Lietuva siūlomo asortimento yra pačių sukurto dizaino ir gaminama Lietuvoje. Akį traukia įvairios žvakės, rinkinukai, kurie net neabejoju, kad bet kuriuos namus gali paversti jaukumo oaze būtent tokiu laiku, kai lauke šalta, kai prašoma elgtis sąmoningai, nekelti bereikalingai kojos iš namų.

 

NANOGAMA

Galbūt vieniems nano produktai dar yra naujovė, kitiems – gal neatsiejama buitinio dalis, tačiau šiame puslapyje ne vien tik šluosčių galima rasti (čia šiek tiek ironijos, nes kažkaip buvo toks bumas vienu metu, kai visos nuomonės formuotojos be išimties reklamavo tai šluostes namams, tai veidui valyti). Aišku, kiekvienam savo, tad ir tiems, kam aktualu nano produktai, tikrai ras nemažą pasirinkimą. O ką aš atradau? Labai fainus arbatos ir kavos rinkinius. Negana to, jie taip pat nėra tipiniai rinkiniai, nes yra inovatyvūs ir prisipažinsiu, kad pirmą kartą teko tokius matyti.

COZYPLACE

Šioje parduotuvėje, kaip ir kai kuriose prieš tai, galima rasti mielų dovanų rinkinių, kurie tiesiog suteikia jaukumą namuose. Siūloma įsigyti ir namus jaukumo įnešti su natūraliomis žvakėmis, raminančių kvapų su smilkalais, skonių – su  šokoladu, gardžia kava bei arbata. Kas dar man paliko įspūdį, tai, kad vis pagaminta produkcija pakuojama į perdirbto popieriaus pakuotes.

Tai tiek iš mano sąrašo. Kitas dovanas t. y. prietaisus įvairius pirkau taip pat e-parduotuvėse, nes kažkaip nesinori man maltis po visus „Akropolius“ ar kitus prekybos centrus.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    daugiau informacijos
    2022 29 sausio at 6:33

    puikios idėjos, radau ir tokių įdomesnių. aš paskutiniu metu pradėjau tokiom įdomesnėm praktiškesnėm dovanom dovanotis. šiemet mamai internetu užsakiau langų valymą, nes žinau, kaip ji nemėgsta to daryti ir ruošėsi.. buvo labai labai patenkinta.

Leave a Reply