Laisvalaikis

Ekskursija po „Siemens“ areną: iš kur Lana del Rey gavo žalią suknelę ir kas iš zviazdų pasiima visas gerbėjų dovanas?

„Siemens“ arenoje teko pabuvoti ne vieną ir ne du kartus: tai koncertas koks, tai krepšinis, tai šiaip kažkoks event‘as. Ypač dažnai teko lankytis, kai dirbau žurnaliste, tačiau dar niekada neteko pamatyti šios arenos iš užkulisių. Sakysite, o kas čia tokio įdomaus? Pasirodo, kad užslėptų perliukų ten tikrai yra, o ir istorijos apie pasaulinio žvaigždžių įnorius – masina.

Kažkaip jau nutiko, kad vienos darbo dienos pietų pertrauką praleidau ne kažkur užkandžiaudama (na, man ir šiaip retai pavyksta prisiminti dienos metu, kad reikia pavalgyti, tai nedidelis ir praradimas), o tiesiog pasivaikščiodama po „Siemens“ areną. Pasirodo, kad 15-tą jubiliejų mininti sostinės arena turi kuo pasidžiaugti ir sudominti. Pradėkime nuo to, kad per visą šį laikotarpį joje apsilankė jau daugiau nei 5 milijonai žiūrovų, o joje vienu metu gali tilpti apie 12,5 tūkst. žiūrovų, tačiau rekordas t. y.  13 tūkst. melomanų priklauso britų elektroninės muzikos dievams – grupei „Depeche Mode“. Neretai yra metamas akmuo į „Siemens“ arenos daržą dėl prastos akustikos, nes, neva, „Žalgirio“ arenoje – garsas puikus. Nors sostinės arena šiek tiek senesnė, tačiau niekuo nesiskiria nuo „Žalgirio“ arenos, na, nebent tik forma: viena yra labiau pasagos formos, o kita – rato, tačiau garso sistema ir akustika nuo to tikrai nenukenčia.

Kuo ypatinga Vilniaus arena? Pasirodo, kad būtent joje savo pasirodymus išskirtinai Baltijos šalyse rengia „Cirque du Soleil“, sostinės publikai pristatęs 5 skirtingus pasirodymus: „Saltimbanco“, „Alegria“, „Quidam“, „Varekai“ ir „Toruk – the First Flight“. 35 kartus rodytus šou stebėjo apie 100 tūkst. žiūrovų. Įdomu tai, kad jų pasirodymu metu viskas iš užkulisių turi būti išgabenta, nes ten ne tik atvežama įranga, skirta pasirodymams, o jos beje – ne vienas krovininis automobilis, bet ir čia pat vyksta kasdieninės treniruotės.

Užsukame į „green room‘ą“ – žaliąjį kambarėlį, kuris gali virsti į bet kokį, kokį tik užsimano arenoje pasirodančios žvaigždės. Pasirodo, kad jų išmonei ribų nėra, o ir įnoriai kartais gali būti šiek tiek priverčiantys pakelti antakį. Štai Ozzy Osbourne’as reikalavo arenoje įvesti atskirą interneto liniją. Jam netiko esantis WiFi, kuriuo naudojosi kiti: jis norėjo asmeninės interneto linijos. Gavus tokį norą šeštadienį organizatoriams teko verstis per galvą, bet pavyko. Kitas įdomus pasakojimas susijęs su „Aerosmith“. Negaliu nepasigirti, kad teko kalbinti Tyler‘į išeinantį iš viešbučio, kažkur net „Youtube“ yra įrašas vaizdo, kaip Liaudanskytė šaukia klausimus. „Aerosmith“ gitaristas Joe Perry paprašė atskiro apsaugos darbuotojo savo gitarai saugoti. Iki šiol nežinoma, kuo ypatinga buvo ta gitara ir kodėl buvo paprašyta nuo jos nenuleisti akių net ir tada, kai grupė buvo ant scenos.

Dar vienas juokinga istorija susijusi su mūsų kaimyninės šalies atlikėju Dimu Bilanu. Turbūt net nereikia sakyti, kad lietuvaitės eina dėl jo iš proto, tad atneša gėlių, laiškelių, meškučių… Taip, daugelis atlikėjų tiesiog visa tai palieka arenoje, na, nebent jau ten kažkas super wow, kas jų akį užkabino. Gėlės ir kitos dovanėlės lieka personalui, tačiau ne Dimos. Jis vienintelis, kuris paprašo, kad visos gerbėjų dovanos jam būtų pristatytos į viešbutį. Paskutinį kartą buvo nei daug, nei mažai – visas mikroautobusiukas, kuris nuriedėjo į jo viešbutį.

https://www.instagram.com/p/mmbQYRkvy8/?utm_source=ig_web_copy_link

Dar prisiminiau vieną tokią istoriją, kurią papasakojo ekskursijos metu. Lana del Rey savo koncerto Vilniuje metu vilkėjo žalią suknelę. Turbūt nepatikėsite, kur stilistai ją rado. Trumpai pasakojant, reikėjo žalios suknelės, tad teko stilistams apsilankyti ne vienoje sostinės parduotuvių, tačiau tikrų tikriausių perlų buvo rasta ne kur kitur, o „Humanoje“. Taip, atlikėja į sceną lipo pasipuošusi suknele iš padėvėtų drabužių parduotuvės, o dar sakoma, kad žvaigždės dėvi tik dizainerių apdarus. Nė velnio. Beje, apsipirkinėjimo metu buvo rasta ne viena žalia suknelė, tad jei kituose koncertuose, kurie vyko po Vilniaus, Lana lipo į sceną su kita žalios spalvos suknele, tai labai tikėtina, kad ji – „Humanos“ asortimentas.

Na, užteks apie visas tas zviazdas. Iš tikro net nežinojau, bet arenoje yra dopingo kambarys. Turbūt nereikia aiškinti, ką sportininkai ten daro, tačiau įstrigo tai, kad jame – daug veidrodžių, kad viskas būtų matoma ir nepavyktų sukčiauti. Taip pat apsilankėme sostinės krepšinio komandos persirengimo kambaryje. Na, tiksliau laikinajame, nes tikrasis yra renovuojamas. Pasirodo, kad jis yra ženkliai didesnis nei priešininkų komandos, o jame yra net sauna. Na, jei vyriokai po sunkios kovos norės šiek tiek atsipalaiduoti ir raumenis patausoti.

Teko apsilankyti ložėse, tačiau tai – ne pirmas kartas, todėl kažkokio įspūdžio nepadarė. Buvo paminėta, kad kiekvienam renginiui galima išsinuomoti ložę, nebūtinai yra visiems metams išsipirkti. Na, kainos tikrai nėra mažos, jei ką, nors ir vienam renginiui. Apsilankėme pačiame viršuje esančiose erdvėse-salėse, kuriose galima pasidaryti renginį renginyje: įmonė gali pasidaryti renginį kito renginio metu, pavyzdžiui, įmonė švenčia savo jubiliejų, o ant scenos dainas traukia Saulius Prūsaitis. Tie visi dalykai man nėra aktualūs, todėl nesigilinu ir daugiau nepasakoju.

Pabaigai keli įdomūs faktai, nes turbūt nelabai kas žinojo, kad arena gali virsti ledo aikštele. Šiek tiek užtrunka viską padaryti, bet faktas, kad galima ir jau yra buvę: po grindimis yra išlieta plokštė ledui, kurioje išvedžioti 15 kilometrų ilgio šaldymo vamzdžiai, leidžiantys paruošti ledą per 10 valandų. Negana to, arena atrodo milžiniška, nes joje – net penki aukštai, kiek tenka pakloti už komunalinius? Šiek tiek faktų, kad būtų lengviau įsivaizduoti: arenoje sumontuotų kondicionavimo įrengimų galia – 2 480 kW. Šie įrengimai galėtų efektyviai vėdinti daugiau kaip 310 standartinių dviejų kambarių butų, o štai šiluminis mazgas (7 230 kW) galėtų šildyti apie 535 tokius pat butus. Per vieną mėnesį, sezono metu, „Siemens“ arenoje sunaudojama virš 42 000 m tualetinio popieriaus.  Juo būtų galima nužymėti visą olimpinio maratono trasą.

Kiek teko pamatyti, tai arena reguliariai rengia tokias ekskursijas, todėl manau, kad užtenka kartas nuo karto užmesti akį į jų puslapį ar „Facebook“. Nieko nekainuoja, tačiau pietų pertrauka tikrai – neįprastinė ir su galimybe kažką naujo sužinoti.

p.s. foto iš ekskursijos nėra, nes telefonas buvo sudaužytas. Pasirodo, kad įmanoma išgyventi tik su telefu, kuriuo tik skambučius gali atlikti… Tad nuotraukos iš mano apsilankymų prieš tai ir prisiminiau, kad su Bilanu turiu vieną.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply