Be kategorijos

Indų daužymo kambarys: keptuve ištaškyta nuoskauda dėl paaugliškų spuogų

Dar praėjusią vasarą vežiau spurgas pietums, nes Aistis pasiraitęs rankoves kibo į darbus įgyvendinti savo svajonės – pabėgimo kambario. Praėjo metai ir užsukau pasidairyti, o kas gi ten vyksta ir kiek darbai pajudėjo. Pabėgimo kambarys dar kuriamas, tačiau galima išbandyti kitą įdomią pramogą – indų daužymą.

Iš pradžių turiu prisipažinti, kad galvojau, o kas čia gali būti faino? Na, žinote, yra pasakymų, kad kartais, kai poros pykstasi, tai indai skraido po namus… OK. Emocijos. Visko būna. O ar gali tai teikti kažkokį malonumą, jei darai tai ne namie, neįsiaudrinusi ir nepagauta ekspromto? Pasirodo, kad taip. Prieš važiuojant truputį pašniukštinėjau interneto platybėse, nes magėjo sužinoti, o kas tokią pramogą „išrado“?

Tiek užsienyje, tiek Lietuvoje ne vienerius metus ant bangos buvo pabėgimo kambariai, tačiau „anger“ kambariai (taip dažniausiai juos įvardija užsienio publika) stumia juos į šalį. Kodėl? Pasirodo, kad net prieš kelis tūkstančius metų Rumunijoje vienas iš valdovų net turėjo savo pykčio kambarį, į kurį eidavo išlieti susikaupusių emocijų. Kodėl būtent tokia pramoga sukėlė susidomėjimą? Na, nemeluosiu sakydama, kad daugelis mūsų dirba penkias dienas per savaitę, darbas yra įtemptas, pilnas iššūkių. Taip, kai kurie iš mūsų keliauja visą tą blogą energiją ištaškyti į sporto salę, kiti galbūt randa kitų būdų, tačiau gydytojai ir visų kitų galų specialistai pasakys, kad kaupti nereikėtų: iš serijos, kad sharing is caring, todėl ir blogos emocijos ar susikaupęs stresas turėtų būti išleistas į išorę.

https://vimeo.com/user69758890/review/282901313/6aa5b49236

Taigi, kaip viskas vyksta? Gauni visą krūvą indų: puodelių, lėkščių, kurios turiu prisipažinti man vis dar atrodė tinkamos, todėl ranka sunkiai iš pradžių kilo į kovą su jomis. Duodamas yra markeris, su kuriuo užrašai tai, kas tau šauna į galvą ant indų. Pas mane kaip visada mintys buvo itin įdomios: rašiau tai, kas man kelia stresą, ko noriu atsikratyti, pavyzdžiui, pastaruoju metu puolantys spuogai. Come on, jaučiuosi, kai man būtų antra paauglystė. Užrašiau ir „benzovežiai“, nes tie, kurie pažįsta mane, žino apie mano antrą gimimą gegužę, kuomet per stebuklą po avarijos likau gyva, o iš mano automobilio liko tik metalo krūva. Nuo tada tikiu, kad esu laimės kūdikis, bet čia jaučiu reikėtų kito post‘o apie tai, kaip viskas apsisuka ir pasikeičia, kai kažkas tokio įvyksta.

Teko užsidėti chalatą ir šalmą, su kuriuo priminiau statybos brigados narę. Vėliau teko apsispręsti dėl įrankių: pasirinkau keptuvę, nes jau labai moteriškai man atrodė, tokį plaktuką ant ilgesnio koto ir  stalo koją su paturbintu galu – spygliais. Na, o daugiau viskas kaip ir aišku. Stataisi savo išsirinktus indus, gerai užsimoji ir taškaisi. Prisipažinsiu, kad po pirmo smūgio reikėjo priprasti prie garso. Kodėl? Na, pagalvokite, kaip atrodo jūsų veido mina, kai namie nukrinta kokia lėkštė ar stiklinė ir sudūžta. Tai panašiai čia tas pats. Juokingiausia, kad nors pats užsiėmimas netrunka ilgai, kažkokio fizinio pasirengimo nereikia, tačiau buvau šlapia kaip po gero dušo. Aišku, nepadėjo tai, kad lauke saulutė kepino ir buvo virš trisdešimt šilumos.

Emocijos? Geros ir teigiamos, nes ir juoko būta, ir nepataikymų. Na, čia tik man gali būti, kad užsimoji su keptuve ir ne į indą pataikai, o į stovą. Aišku, smūgio būta, todėl stovas krenta ir truputį jį apgadinu. Taiklia akimi manęs tikrai nepavadinsi. Kam būtų faina tokia pramoga? Hm. Visi mergvakariai, bernvakariai ir panašios progos. Taip pat visai geras išsikrovimas tiems, kas tikrai dirba įteptus darbus, patiria nuolatos stresą, nes po pusvalandžio kambaryje padaužęs indus išeini šviežia galva. Pasirodo, kad būna ir taip. Ai, dar pabaigai pridursiu, kad Aistis ketina paturbinti visą užsiėmimą: bus galima ne tik indus daužyti, bet ir kompiuterius bei kitą techniką – čia tiems, kas turbūt dienų dienas sėdi prie kompo darbe bus aktualu. Ypač, jei darbas, kurį darai, neveža ir norisi jam parodyti šiokį tokį „fuck‘ą“.

Ir kiek kainuoja šis malonumas? Pigiau nei apsilankymas pas kokį psichologą. Jei pasirinksi, kad nori daužyti 22 vnt, tai teks piniginę atverti ir atsisveikinti su 16 eurų, o jei nuspręsi pabandyti, na, tiesiog pasižiūrėti, ar tai tau, ar iš viso kažkokias emocijas sukels, tai 10 vnt kainuos kaip keletas „latte“ kavos kokioje kavinėje t.y. 9 eurus.

p.s. daugiau apie kambarį ir kaip susisiekti dėl laiko būtų čia https://www.facebook.com/SpekBek.lt/

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply