Laisvalaikis

„Moterų ralis 2018“: sudie KET, stilingiausios pagal Salasevičių ir paturbinti rezultatai

Čia vienas iš tų įrašų, kai ilgai galvoji: rašyti, o gal geriau patylėti? Bet… kažkaip susidėliojau pliusus ir minusus, nusprendžiau, kad visada išbandau kažką naujo, o savo potyrius aprašau, tai kuo šis išskirtinis? Taigi, viskas nuo pradžių. Prieš porą metų jau buvau sulaukusi pasiūlymo iš Erikos dalyvauti „Moterų ralyje“, bet nežinau dėl ko, tačiau kortos nesukrito. Šiais metais pagaliau pavyko! Likome ištikimos BOB‘oms ir subūrėme jų komandą, kuri debiutavo šiais metais.Dar gruodžio mėnesį Erika buvo ta, kuri vis primindavo, kad tuoj prasidės registracija. Ji mūsų profė, nes dalyvavo jau ketverius metus. OK, užsiregistravome pirmą dieną, tačiau įdomu tai, kad startavome kaip 114 ekipažas, nes atsirado VIP‘inių, kurioms galioja kitokios teisės ir privilegijos nei paprastiems mirtingiesiems. Bet apie tai paskui, nes ta tema, oi, kiek galiu po vakar pasisakyti.

Pasiruošimas raliui

Iki renginio su merginomis dalyvavome visuose renginiuose, kurie buvo „Moterų ralio“ dalis: ir boulingą žaidėme (beje, Erika buvo rezultatyviausia vakaro strike‘rė), protmūšyje bandėme nepasirodyti kaip žuvytės smegenis turinčios, paskutinę savaitę ir MAZDA salone lankėmės, klausėmės update‘o apie šių metų važiavimą, patarimų ir panašiai… Likus kelioms dienoms iki važiavimo tikomės „Panoramos“ požeminėje, kad užsiklijuotumėme lipdukus, nes lauke pliaupė lietus.

Nemokama SPA procedūra

Pagaliau išaušo diena X. Visa savaitė buvo super busy, kad vos spėjau suktis, todėl leidau sau pasigulinėti ilgiau nei darbo dienomis. Čia buvo mano klaida, nes vėliau teko suktis kosminiu greičiu ir beveik nieko nespėti. That‘s so me. Susitarėme, kad mūsų apranga bus – hidriakai. OMG: iš pradžių viskas OK buvau, tačiau dienos antroje pusėje galvojau, kad numirsiu. Žinote, moterys moka pinigus ir varo į SPA, kad jas įvyniotų į plėvelę „a la“ apimtis mažina ir celiulitą. Panašiai ir čia buvo, tik nemokamai ir visą dieną. Aišku, merginos nepamiršo raudono lūpdažio, aukštakulnių (vėliau t.y. po AKRO juos metėme į bagažinę ir į trasą ėjo sportbačiai) ir garbanų. Per mano puikų „good time management“ aš jų neturėjau, bet „who cares“ – viską gelbėja BOB‘ų kepurė.

Startas ant ledo

Turiu pripažinti, kad kitos merginos, o jų, organizatorių duomenimis, turėjo būti 1064 atrodė super wow. Tikrai daug darbo, investicijų ir išmonės įdėta, kad šeštadienio rytą startuotų, priversdamos atsisukti ne vieną. Iš viso šiais metais dalyvavo 373 ekipažų, todėl nenuostabu, kad tai – didžiausias kada vykęs „Moterų ralis“. Negana to, tai – šimtmečiui skirtas ralis, todėl buvo prašoma organizatorių, kad lietuvybė puošiantis save ar automobilį nebūtų pamiršta. Buvo net tokių, kad atvyko su tautiniai kostiumais! Respect‘as, nes man nėra nieko gražiau už tautinius rūbus, todėl ir pati per valstybines šventes juos deduosi. Na, bet grįžkime prie šeštadienio nuotykių. Mūsų laikas buvo 11:10:30 – turėjome ateiti ir pasiimti kelio knygą. Laukė pirma užduotis – ant AKRO ledo su pingvinuku apčiuožti vienai narei aplink figūras, tada per vieną minutę pabandyti pataikyti su lazda į vartus. Leidome ant ledo Gintarę ir iš pirko užsimojimo – smūgis į vartus. Apsisukome itin greitai. Tuomet laukė boulingas – duodami du metimai ir reikia numušti viską. Na, čia mums nepasisekė. Net nepataikėme.

Turėjome keletą minučių iš AKRO nusigauti prie SIEMENS, kur jau buvo duotas startas. Taip prasidėjo mūsų dienos kelionė – laukė užduotis „Skraja“ parduotuvėje, vėliau – reikėjo sukurti ketureilį MAZDA centre (o apie šį brandą ir jo PR‘ą pakalbėsime vėliau, nes totalesnis fail‘as gali dar būti…). O toliau laukė dar daugiau užduočių, dar daugiau važiavimo… Iš tikro sunku net nupasakoti dabar, nes Erika skaitė knygą, ji buvo mūsų šturmanė, todėl mes gale sėdėjome, klegėjome, valgėme ir užduotims kaupėmės. Teko Brigitai bėgti per kliūtis, mums atspėjinėti kvapus, dalyvauti slalome… iš tikro, jei kalbėsime apie užduotis, tai viskas tikrai buvo linksma. Aišku, pasitaikė tokių užduočių, kuriose negalėjai savo kažkokio išmanymo parodyti, nes viskas priklausė nuo sėkmės, pavyzdžiui, pataikyti su rakete į taikinį iš trijų bandymų.

KET taisyklių laikymasis buvo so 2000

Galiorka darė užduotis ir vis dainavo „Velniškas greitis, velniškas greitis…“, o priekis – garantavo, kad būsime laiku ir vietoje. Keliose atkarpose ir mums teko įsijungti, nes skaičiavome vidutinį greitį… Paskutinė atkarpa buvo itin intensyvi, nes pagal kelio knygą turėjome pasiekti Vilnių, o laiko buvo minimaliai. Taip, organizatoriai akcentavo, kad privalu laikytis KET, tačiau buvo neįmanoma, jei nori spėti. Gražiausia, kai to nedaro net policijos ekipažai, kurie neva turėjo patruliuoti, prižiūrėti eismą, nors ir dalyvavo važiavime kaip ir mes. Reikia užmerkti akis, kad lenkė per ištisinę, prieš pat įkalnę, kad apie saugų leistiną greitį reikia pamiršti… paskutiniame slalome pasirodėme itin gerai, nes niekas nesitikėjo, kad džipui gali padangos cypti. Pavarė mūsų Gintarė, kad visi vyrukai išlydėjo mus aplodismentais!

Finiše pasitiko su gėlėmis ir medaliais

Pagaliau ir finišas Rotušėje! Padarėme daugiau nei tris šimtus kilometrų ir turiu prisipažinti, kad tik paskutinieji penkiasdešimt galbūt jau buvo varginantys. Iki tol, nebuvo laiko sėdėti ir žiovauti, vis vyko veiksmas, vis kažką reikėjo daryti… Kertame finišą, atiduodame duoklę fotografams, o fainiausias dalykas, kad mūsų prie finišo laukia kai kurių dalyvių antrosios pusės, todėl kiekviena gauname po medalį ir gėlių! Pasirodo, kad dar yra tokių vyrų, tai „valio“ jiems. Turime nedaug laiko iki apdovanojimų ceremonijos ir naiviai tikime, kad gal kažkas bus, nes Erika yra buvusi prizinėse vietose ir teigė, kad šiais metais BOBos tikrai pavarė… Oh well, apie tai vėliau, kaip viskas buvo iš tikro.

Staigiai grįžti namo, išsimaudai, nes su hidriaku būti visą dieną yra ne kažką. Negana to, pasirodo, kad mano pilvas tiek sukaito, kad yra raudonas ir labai jį peršia… ech, ko tik dėl tos idėjos nepadarysi.. šiek tiek po dešimtos esame „Pramogų banke“, kur turi vykti apdovanojimai. Štai čia prasideda viskas, kas pakerta kojas ir leidžia nusivilti renginiu. Renginys „madingai“ vėluoja beveik valandą. Na, OK, juk reikia sulaukti visų kitų, reikia duomenis suvesti…atleistina, nors kojos nelaiko, norisi miego. Stovi ir lauki, nes antras aukštas, kur galėtumei prisėsti – VIP‘inis, iš kurio vėliau straksės nominacijų laimėtojos. Juokėmės, kad paprasti mirtingieji yra pirmame aukšte ir apie prizus gali pasvajoti, nes gi reikia pirma savus apdalinti.

Odė organizatoriams

O dabar akmuo į organizatorių daržą… ir ne dėl to, kad galbūt norėjome ir tikėjomės kažko, bet todėl, kad tai, kas vyko yra nepriimtina. Pirma, nominacijos, kurias sugalvoja rėmėjai, lydi taurės, čekiai, arbatų dėžės… – na, tuščios nenulipa panos nuo scenos. Ką gauna geriausias dvidešimtukas? Neskaitant pirmų trijų prizinių vietų… DIPLOMUS! OK, faina ir diplomai, kai tu esi kažkelintoje klasėje, bet come on, čia juk ralis, pagrindinė mintis yra važiuoti, dalyvauti, o kitos nominacijos yra papildomos, jos neturi būti vakaro akcentas. Beje, čia pateikiu savo asmeninę nuomonę, todėl, jei kas nors nesutinka, turite teisę ir ją gerbiu… Kitas momentas: „Mazda“, kuri beje yra šio renginio rėmėja, įsteigia nominaciją, scenoje prizus laimėjusioms teikia įmonės atstovė. Po kelių minučių ta pati atstovė stovi scenoje ir gauna kitų rėmėjų nominacijos prizus…? Rimtai? Jums su galva blogai, bent jau siųskite kitus žmones, nes atrodo „neskaniai“: „Mazda“ davė prizą vienai įmonei, o dabar atsiima – a la apsidovanojo vieni kitus.

Antra ar jau nebežinau kelinta, stilingiausios komandos rinkimai. Ją rinko Liutauras Salasevičius. Po jo sprendimo man pasidarė neaišku, ar dizaineris buvo kažko pasivartojęs ar pilnatis veikė? Kaip ir rašiau prieš tai, buvo n moterų komandų, kurios atrodė wow. Jos tikrai pasistengė, įdėjo darbo, atrodė ledinės, o negana to, jos nepriklausė jokiai įmonei, viską darė iš savo lėšų, savo resursų…. o laimi kas? Įmonės komanda, kuri ralyje važiavo su oranžinėmis įmonės maikutėmis ir juodomis kelnėmis! Į sceną atsiimti prizo atėjo su baltomis maikutėmis! Ai, sakysite, kad turėjo žiūrėti į visumą, kaip automobilis atrodo. Na, nežinau, man kažkaip nieko blatno atrodo ir vėl įmonės automobilis, apklijuotas benzininių pjūklų reklama. Kažkas originalaus? Na, mano akis ne dizainerės, bet nieko aš ten nemačiau, kas buvo verta „stilingiausių“ titulo.

p.s. Aidai skolinti batai neliko nepastebėti objektyvų! SPICE GIRLS are back.

Taisyklių keitimas, bandant išsukti uodegą

Jei kažkas skaitė taisykles, tai turbūt pastebėjo, kad prieš renginį jos buvo vienokios, o po jų, kai prasidėjo šaršalas dėl rezultatų – kažkaip mistiškai pradėjo kisti. Turbūt kibernetinė ataka kaimynų… nes juk organizatoriai taip nedarytų. Pirminėje informacijos parašyta, kad rezultatai skelbiami šeštadienį, kad laimėjusi komanda turi atvykti ir atsiimti prizą, jei ne, tuomet netenka laimėjimo. Makes sense. Tik nelabai. Laukėme iki galo, kad sužinotumėme, kad pagrindinį prizą laimėjo „Mazda“ remiama komanda. Taip, išgirdote teisingai, generalinio rėmėjo remiama komanda laimi ralį. Ar merginos yra renginyje? Nope. Kas pareiškiama? Bus perduotas prizas laimėtojoms! OK… na, paskui kažkaip po Montvydo koncerto jos pasirodo, nes turbūt organizatoriai arba rėmėjai pamiršo pasikviesti laimėtojas, o jos nelabai tikėjosi tos taurės… Vis dėl to jos laikė tą taurę ir pozavo. Nepamenu, bet kažkokios nominacijos komanda ar bent vieno nario irgi nebuvo, tačiau buvo nė motais, vedėjas pasakė, kad perduos… Įdomiai.

O dabar apie rezultatų skelbimą. Nors buvo nurodyta, kad rezultatai pirminėje informacijoje bus po renginio, tačiau jų laukti reikėjo iki pirmadienio. Pavakarę patalpino. Kodėl reikia tiek laukti? Jei pirmas 20 paskalbi šeštadienio vakarą, tai kitą sąrašą sugeneruoti man rodos nėra sunku, nes juk visa informacija suvesta… nebent ji nebuvo visa suvesta? Dabar kyla įvairiausių teorijų, bet organizatoriai tik platina pranešimus, kad viskas OK, buvo fainas renginys, nors socialiniuose tinkluose moterys lieja apmaudą, kad tikrai ne viskas buvo gerai, kad vis dar klaustukų kelia rezultatai… Juokingiausia, ką teko skaityti po to,  kad trečios vietos laimėtojos, suskaičiavus balus nukrito į 103 vietą. Kaip taip gali būti? Greitai jos komentaras iš FB buvo pašalintas. Iš serijos, dabar tiesa slypi kažkur anapus. Ir man teko „garbė“ „Mazda“ profilyje, kad būtų ištrintas komentaras, nes nepatiko jiems, ką parašiau. Komunikacine prasme, labai žemas ėjimas.

Mes likome 52 vietoje ir iki šiol nežinome, kodėl turime tiek daug baudos laiko, nors viską darėme idealiai, gavome visus atspaudus slaptose punktuose… Jei netinka tau rezultatas, gali ginčyti, tačiau tai tau kainuos pusę šimto. Gal geriau mes kokį brunch‘ą pasidarysime.

Su BOB’omis – net į pasaulio kraštą

Tai kaip man šis „Moterų ralis“? Iš tikro, dar kartą supratau, kad su šitomis BOB‘omis galiu eiti ir į klubą, ir wake‘inti, ir į ralį. Buvo linksma, daug juoko, emocijų ir panašiai. Vis printscreen‘inome žemėlapį telefone, kur esame, nes tiek daug gražių Lietuvos vietų pravažiavome, kad siaube… Negalėjau net nenumanyti, kad tokių yra, todėl jau visos garsiai mąstė, kaip varys su palapine. Vienintelis dalykas, kas pakišo koją, tai organizatorių išsidirbinėjimai. Jei surenki nemažus pinigus, tai prisiimk atsakomybę už savo veiksmus. Jei kyla klausimų dėl skaidrumo, dėk visas kortas, parodyk visiems išsamius rezultatus, atsiprašyk, o ne krūmuose sėdėk ir tylėk. Kitą kartą tik norėtųsi, kad nebūtų tokio lėkimo, nes KET buvo pamojuota „ate ate“ – niekas jų nesilaikė, nes buvo neįmanoma, jei norėjai įtilpti į laiką: jei jau einame su „saugumo“ vėliava, ją ir nešikime iki galo, kad nereikėtų nuo Molėtų 130 km/h ekipažams tuo blogu keliu spausti kaip akis išdegus. Labai tikiu, kad išvados bus padarytos, kad kitais metais bus galvojama ne apie kiekybę, o kokybę. Peace out, BOB‘os vis vien pirmos!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply