Laisvalaikis

Sutrumpėjusių raumenų pratempimas ir neįmanomos misijos

Prieš vestuves ariau totaliai, nes gi liudininke būni ne kasdien, tačiau joms praėjus, truputį atsipalaidavau. Tas truputį buvo, kad visą savaitę valgiau tai, ką noriu, mitybos planas nuėjo šuniui ant uodegos… Na, gerai, ėjau į masažus, tai kaip ir galima užskaityti „a la“ tinginių sportas. Ir dar du kartus ant snowboard‘o lipau, nes reikėjo išbandyti Šilalės ir Latvijos trasas. Grįžus į Vilnių stačia galvą nėriau atgal į GetFit‘ą. OMG. Po trečios dienos jau vos iš lovos išlipau, todėl penktadienį nusprendžiau šiek tiek atleisti vadeles.

Penktadienį po dienos veiklos jau keliavau link Užupio išbandyti naują treniruotę, kurią pastebėjau INSTAGRAM. Pasirodo, kad ne tik FB galima užmatyti įvairiausių gėrių. Anyways. Nors Vilniuje gyvenu jau ne pirmus metus, tačiau be GPS neišsiverčiu, todėl įvedus Aukštaičių g. 6 mane atvedė prie pastato, kuris apsuptas statybų. Hm. Būsiu jau kažką kaip blondinė supainiojusi. Skambutis trenerei Margaritai ir viskas išsisprendžia, pasirodo, kad studija yra antrame baltos spalvos pastato aukšte – ženklų nėra itin daug, o ir GPS truputį grybauja.

Esu pirmoji atvykusi, todėl persirengiu ir laukiu. Turiu pripažinti, kad šiek tiek vėsoka (tą vėliau pasakėme ir trenerei po užsiėmimo), tačiau maigau telefoną, kol susirenka kitos merginos. Pasirodo, ne man vienai ten sudėtinga surasti studiją. Padėkoju sau, kad pastaruoju metu prisiverčiu išvykti anksčiau ir visada esu laiku, tiksliau – atvykstu likus gan decent laiko tarpui, kad nereikia verstis per galvą. Treniruotė vyksta ant „In – Trinity“ lentos, kuri galbūt iš pradžių atrodo kaip iš kosmonautikos serijos.

Džiugu, kad treniruotė vyksta mažame rate t.y. mūsų viso keturios ir trenerė, todėl nuolatos yra prieinama, paaiškinama, pataisoma, jei kažkas negerai. Bet viskas nuo pradžios. Šiek tiek apšilimo su kamuoliuku, o tuomet lipame ant lentos. Imame diržus ir bandome prasitempti. Jausmas? Įdomus, nes viena yra sėdėti ant kilimėlio ir tai daryti, o kitą – ant lentos, kuri turi nuolydį. Užsiėmimo metu ant lentos tenka gultis įvairiomis padėtimis – teko ir žemyn galva, kuomet darėme žvakę.

Kaip pasakojo trenerė po užsiėmimo, tai būtent nuolydis suteikia galimybę aktyvuoti blauzdos, sėdmenų ir galinius šlaunies raumenis. Beje, pasirodo, kad manieji yra šiek tiek sutrumpėję, bet tą jau žinau, nes dėl to teko vaikščioti pas manualistą. Nors aš visada juokiuosi, kad mano galūnės yra per ilgos ir aukštiems žmonėms yra sunku visus tuos jogos ar kitokius pratimus daryti. Aišku, tai totalus bullshit‘as, bet mane paguodžia, kai bandai kaip kitos ištiesti kojas kaip stygas, o nepavyksta. Ech. Practising makes you perfect.

Realiai turiu pripažinti, kad kai kuriuos pratimus daryti ant lentos yra lengviau nei ant kilimėlio. Tau lyg yra duodamas palengvinimas, tačiau nereikėtų apsigauti, nes raumenys vis vien dirba. Pratimai taip pat atliekami su lazdelėmis, kurios suteikia lengvą pasipriešinimą ir prailgina rankos judesį. Jos gerina pusiausvyrą ir koordinaciją. Minėjau pradžioje, kad iš pradžių jausmas, kad šiek tiek patalpoje vėsoka, tačiau po dešimties minučių jau rengiuosi iki maikės. Pasirodo, kad ne viskas čia taip lengva, o paprakaituoti tenka. Na, gal ne iš peties, tačiau šalta jau nebebūna.

Kokios emocijos po treniruotės? Pozityvios, nes beveik kasdien darau pratimus, kurie reikalauja jėgos ir ištvermės, o visiems prasitampymams laiko skiriu itin mažai. Na, tiek, kiek skiriama po treniruotės prasitempti, o tai tikrai nėra daug. Manau, kad „In-Trinity“ ir „Mattwork“ treniruotės vertos dėmesio, nes dirbama mažose grupėse, tave visada pažiūrės ir pataisys, jei kažką grybausi į šoną, nes iš praktikos galiu pasakyti, kad po vienų treniruočių, kurios buvo daromos masiškai, niekas normaliai neprižiūrėdavo, man paėjo keliai. Oh well, shit happens.

Dar iki kitos savaitės vidurio galima užsukti į BENEFIT studiją ir nemokamai išbandyti vieną iš treniruočių. Aišku, reikia tik prieš tai užsiregistruoti (galima tą padaryti el.paštu ar paskambinus nurodytu telefonu), kad neliktumėte ant ledo. Ką su savimi turėti? Kaip ir visada: rengtis patogiai, kad nevaržytų judesių, galima ir be kojinių daryti pratimus, nes man, pavyzdžiui, taip buvo patogiau. Turėkite nebent ką pradžiai užsimesti ilgomis rankovėmis, jei esate šaltmariai kaip ir aš.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply