Laisvalaikis

Ledo ritulys su moterišku prieskoniu

Kai jau atrodo, kad 24 valandų paroje yra per maža, o gyventi vos spėju, vis sugalvoju, ką galima naujo išbandyti. Seniau esu rašiusi apie naują aistrą – ledo ritulį. Jau kelis sezonus einu stebėti varžybų, kurios man neįmanomos be šaltalankių arbatos. Bet šį kartą nusprendžiau, kad užteks žiūrėti, reikia pačiai išbandyti. Turėjau pirmą treniruotę ir jau ruošiuosi kitą savaitę prisijungti prie komandos. Crazy? Žinau!

Iš tikro jau prieš savaitę buvo skelbimas, kad kviečiamos moterys prisijungti prie komandos. Deja, bet tą vakarą jau turėjau planų – varėme SUP‘inti su mažyliais. O kai kažko man norisi, atsakymo „ne“ mano žodyne nėra, todėl parašiau laišką, ar būtų galima atvykti po savaitės. BINGO. Sulaukiau teigiamo atsakymo! Todėl visiems kartosiu iki nukritimo, jei tik nori, viskas yra įmanoma, reikia tik stengtis ir dirbti ties tuo.

Reikia prisipažinti, kad mano čiuožimo įgūdžiai ant ledo lygus beveik nuliui. Na, teko kelis kartus eiti ant „Akropolio“ ledo, bet tai ir viskas. Turbūt jau įsivaizduojate, kaip atrodžiau vakar… Bet viskas nuo pradžių. Treniruotės vyksta Utenos pramogų arenoje kiekvieną trečiadienį. Daugelis moterų komandoje yra jau antrą sezoną, o mes tą vakarą visiškai žalios buvome dviese – aš ir Gintarė. Buvo dar kita moteris, kurios tai buvo atroji treniruotė… bet mes išsiskyrėme tuo, kad beveik nesame stovėjusios ant ledo. Vėliau sužinojome, kad yra buvę, kad į treniruotes ateidavo ir niekada iš viso ant ledo nestovėjusių, išmokdavo ir viskas buvo OK.

Į treniruotę buvo liepta atsinešti tik termo aprangą ir kojines – visą kitą gavome. Juokas ėmė, kai reikėjo viską užsidėti, nes visos apsaugos atrodė kaip iš kosmoso – krūtinės priminė motociklininko, pirštinės tokios didelės, kad neįsivaizduojama, kaip galima kažką paimti, o didžiausias iššūkis buvo šalmas – gerai, kad vaikai buvo baigę treniruotę, tai vienas tėvelis mus rėdė ir rodė, kaip ir ką daryti.

Pirmoji treniruotė? Na, tikėjomės, kad duos mums kažkokias atskiras užduotis, nes vis vien, juk mes naujos, be praktikos. Nė velnio! Pastatė abi į poras ir darėme tai, ką darė kitos. Oi, juoko buvo. Vienu metu atrodė, kad ne šalmas jau smegenis spaudžia, o nuo juoko. Įėjus į rūbinę sakėme, kad oi, kaip šalta, bet po kelių minučių ant ledo, jau braukėme prakaitą. Įdomu tai, kad dirba visai kiti raumenys ir yra tiek daug išmokti, kaip laikyti balansą, kaip kojas, kaip stabdyti, kaip lazdą, kaip varinėtis, kaip ant posūkio kojas dėti… Teko padalyvauti ir atlikti įvairių užduočių, vėliau sekė sprintas, reikėjo čiuožti aplink visą aikštę, o galiausiai laukė mini challenge – penki prieš penkis. Dvi minutes žaidi ir time out‘as, keičiamės.

Ką aš galiu pasakyti? Nerealiai! Nemaniau, kad taip gali įtraukti. Aišku, juokinga, nes žaidimo metu bandai balansuoti, pataikyti, neparkristi, o jei kažką kliudai, atsiprašinėji, nors supranti, kad tai kontaktinis sportas ir to išvengti nepavyks. Taip pat sunku perlipti per save, kad kristi bus neskaudu, nes visur yra uždėtos apsaugos. Vis balansuoji, vis bandai nekristi, nors iš tikro daugiau energijos prarandi nei tiesiog krisdama ir atsistodama. Po valandos treniruotės šypsena nedingo, o tik labiau paskatino, kad viskas, noriu. Juk artėja žiema, wake‘o sezonas uždarytas bus, o nežinia, kaip su Liepakalniu ir snowboard‘o sezonu bus.

Treniruotės vyksta kiekvieną trečiadienį, kartą per savaitę. Tai kainuoja 56 eurus. Patariama įsigyti savo pačiūžas, apsaugas alkūnėms ir pirštines, o kitą mantą komanda duos, kol palaipsniui įsigysime savo. Jau vakar pradėjau ieškotis, kas ir kaip, nes trečiadienį jau žinau, kur būsiu ir ką veiksiu. Aišku, baisu dėl traumų, bet aš juk sugebu kristi ir traumą gauti leidžiantis į stovėjimo aikštelę, tai…Tai jei kas susidomėjo, nori pabandyti, visada sakau, go for it. Kartais reikia juk tik pabandyti, kad sužinotumei, kas tau tinka ir patinka. Susirask „Hockey Stars“ FB, parašyk ir susimatysime treniruotėje!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply