Laisvalaikis

Kitokia mokslo metų pradžia – SUP‘inimas su kostiumais

Kartais mažos detalės padaro savo darbą: reikia tik užsidėti kostiumus ir plaukimas su SUP‘ais pasidaro išskirtinis, bet viskas nuo pradžios.

FB pasirodė skelbimas, kad rugsėjo 1-ąją vyrai su kostiumais laukiami nemokamam plaukimui Nerimi su SUP‘ais. Pasidalinau skelbimu su keliais draugais vyrukais, kurie galbūt susidomės. Sulaukiau pasiūlymo iš Manto palaikyti kompaniją ir plaukti kartu, tačiau aš būčiau ne aš, jei nepradėčiau išsikalinėti ir kvestionuoti, o kodėl būtent vaikinams nemokamai, o jei aš užsidėsiu kostiumą, ar irgi galėsiu? Tariu „ačiū“ Mantui, kuris suskambino ir iškovojo, kad ir moterys galėtų dalyvauti akcijoje atrakcijoje.

Kaip pasirengti tokiam plaukimui? Tiesiog apsirengti kaip vyrukui: marškiniai, švarkas ir varlytė arba kaklaraištis, o su apatine dalimi jau buvo galima eksperimentuoti: kas su šortais, kas su kelnėmis – laisvė fantazijai. Rasti juodas kelnes ir švarką bei baltus baltinius – easy peasy spintoje. Problema iškilo su kaklaraiščiu ar varlyte, bet ir vėl ačiū, Mantui, kuris ne tik paskolino, bet ir surišo. Gėda, bet nemoku rišti kaklaraiščio – koją kiša tai, kad buvę vaikinai nebuvo „suit guys“.

Iš tikro nesitikėjau, kad tiek susirinks ir bus pasiruošę: iš pradžių atvykus stebėjome, kiek atvyks pasirengusių, bet su kiekviena minute rinkosi vis daugiau, o supainioti, kad jie tikrai ateina čia – neįmanoma. Negana to, džiugu, kad merginos nepasibodėjo pasipuošti ir pasiryžo stoti ant SUP‘o. Praėjusią vasarą teko beveik kas savaitę pamedituoti Nerimi su SUP‘ais, todėl pasiryžau, kad jei jau eiti iki galo, tai plauksiu su batais.

Pradėjome plaukimą nuo Verkių parko ir galutinė stotelė – prieplauka už Baltojo tilto. Šiek tiek teorijos, kaip elgtis vandenyje, ką daryti, kaip atsistoti, o tuomet – misija užlipti ir gracingai išplaukti. Easy peasy! Šiek tiek mažiau nei kelios valanda ir kelionės tikslas pasiektas. Emocijų daug, ypač kai pasiekėme apšviestą centrinę dalį: einantys pakrante mojuoja, kalbina, nes ne kiekvieną vakarą išvysi kostiumais apsirengusius plaukikus.

Tariu „ačiū“ organizatoriams už gerą idėją įnešti kažko įdomaus į plaukimą, juk mažos detalės viską paverčia nepamirštamu! Ačiū ir plaukikams, nes teko pasiklausyti įdomių istorijų ir pabendrauti. Iki susitikimo kitą kartą, nes tikiu, kad dar tokių bus.

p.s. kažkada jau rašiau apie SUP‘us, tai apie tai, kas ir kaip, galite paskaityti. Rekomenduoju tikrai, nes tai puikus būdas ne tik praleisti laiką, bet ir pasportuoti ar šiek tiek pabūti su savimi. Rytinis plaukimas su kava yra vienas iš tų, kurį ketinu išbandyti, jei dar leis oras. Pamatyti patekančią saulę turėtų būti nerealu!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply