Maistas

Išsigelbėjimas kavomanams ryte – Bulletproof coffee

Esu kavomanė, negaliu nei vieno ryto pradėti be kavos: jei neišgeriu, tai mirštu. Blogiausia, kad organizmas pripranta ir nebeužtenka man vieno puodelio ryte: pradėjau gamintis itin stiprią, o mano rytinis puodelis iki šiol atrodė taip, kad trečdalis maltos kavos pupelių, trečdalis – vandens ir trečdalis – pieno. Tokią kofeino bombą geriu, bet ji geriausiu atveju mane gelbsti iki pietų.

Bet kaip visada tokiose situacijose gelbsti draugės, nes, na, come on, bet moterys yra kažkokios gyvenimo guru, žino įvairiausių tipsų. Tai praėjusį kartą, kai susitikau su Jūrate (ji mano amor, draugių draugė su kuria būta visko, jau per viską esame perėjusios… nekalbu apie keliones, apie kurias reikėtų atskiro įrašo), ji man papasakojo apie vieną wow dalyką – Bulletproof coffee. Kas tai per dalykas?

Taigi, kaip teko skaityti, tai šis receptas sukėlė buzz’ą visame pasaulyje visai neseniai, tačiau tokią kavą jau ne vieną šimtmetį gėrė įvairios Afrikos tautos ir tie, kurie gyvena kalnuose. Šiaip realiai, tai yra kava su sviestu – tu gauni energijos iš kofeino ir gerųjų riebalų. Užsienyje naudojamas yra sviestas, kuris yra organinis, o karvės, iš kurių pieno buvo daromas, turi būti maitinamos žole. Taip pat yra įdedama “medium-chain triglyceride (MCT) oil”, sorry, neradau vertimo, kas ir kaip, bet čia gerieji riebalai, pavyzdžiui, kokoso sviestas.

Teko skaityti, kad alpinistai geria šią kavą, nes ji suteikia daug energijos, nes lėčiau išsiskiria kofeinas ir panašiai. Bet kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Šiaip visur pažymima, kad tai geras būdas gauti gerų riebalų ryte, kai pradedi dieną, taip pat tokią kavą galima gerti vietoj pusryčių ir nesinori valgyti iki pietų.

Aš prisipažinsiu, kad geriu kavą su kokoso sviestu, o paprasto sviesto nesidedu. Kodėl? Nes man tada jau viskas stringa gerklėje, per daug to riebalo plaukiojančio. Ar padeda? Manau, kad taip, nes dabar su vienu puodeliu dieną ištveriu, aišku, kartis būna, kad Redbull’io, bet čia in special case, jei reikia energijos, o gerai neišsimiegojau visą savaitę…

Kaip pasigaminti? Aš tiesiog pasigaminu stiprios kavos, į puodelį įsidedu didelį šaukštą kokoso sviesto, užpilu jį kava, jis ištirpsta, aš dar įsidedu saldiklio ir šiek tiek pieno. Skonis? Nelabai kažką, bet pakenčiame, žinant, kad kokį poveikį duos. Antra, kai pradedu gerti šią kavą,  man visada susitvarko veido oda, jei būna prieš tai kokių problemų.

Tai va, patarimas tiems, kuriems reikia energijos, o kavos nesinori gerti po penkis ar šešis puodelius, pabandykite bent savaitę ir tikiu, kad rezultatus pajausite. Skanaus!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply