Grožis

Kaip tapti fotosesijų ar makiažo mokymų modeliu

Kažkaip vėl atsibudau po žiemos miego, pas mane taip jau gaunasi, kad viskas bangomis: būna labai gerai, paskui tokia snūdė suima. Bet dabar “I am back on track”, tai mintys liejasi laisvai, tik kartais kyla klausimas, kiek jos įdomios kitiems. Todėl jau galvoju apie vieną rubriką bloge, kad jis būtų galbūt įdomesnis… OK, grįžkime prie mano pirmo karto.

Esu prisijungusi prie vienos Facebook’o grupės, kurioje fotografai ar šiaip menininkai ieško žmonių, kurie galėtų tapti jų modeliais. Taigi, taip jau įvyko, kad jau kelis kartus teko sudalyvauti ir prisidėti prie vienos ar kitos idėjos. Teko su Knopke pozuoti, teko vienai mergaitei pagelbėti su vienu projektu, kuriame ji įamžino žmonių nuotaikas. Na, ta grupė man patinka, nes joje visada gali kažką įdomaus rasti ir nežinia, kokia idėja gims kažkokiam fotografui ir tu galbūt būsi ta, kuri ją išpildys.

Ai, dar teko vienoje fotosesijoje pabūti modeliuku – a la avatarė patapau.  Teko kelias valandas gulėti ant popieriaus, o fotografas mane taškė dažais, kurie vėliau neoninėje šviesoje švietė. Nuotraukos buvo super, įkelsiu kelias, kad suprastumėte apie ką aš.

Kažkada galvojau parašyti apie tai post’ą, bet taip nutiko, kad mane viena žurnalistė padarė žvaigžde, tai nebenorėjau to dėmesio, nes būtų dar kažką sukurpusi, kad OMG, ministro patarėja pozavo tokioje fotosesijoje. Oh well, dabar nesu viešas žmogus, tai galiu apie tai kalbėti. Antras dalykas, aš kūno parodymą fotosesijoje traktuoju ne kaip kažką erotiško, o kaip meno dalį. Negana to, tokio tipo fotosesija leidžia šiek tiek peržengti ir savo pačios ribas, nes man parodykite bent vieną moterį, kuri būtų šimtu procentų patenkinta savo kūnu. Tikiu, kad tokių yra, bet jų vienetai, todėl parodyti savo kūną be kelių sluoksnių drabužių, kurie paslepia tavo trūkumus ir paryškina pranašumus –  gan drąsus žingsnis. Aišku, nekabinu medalio už tai, tiesio noriu, kad galbūt moterys išgirstų, kad mes visos esame nerealios, kad neturėtumėme gėdytis ar kažkaip peikti savo kūno.

Kviečiu visas prisijunti prie grupės “Noriu fotografuotis, ieškau modelio – Vilnius”. Kodėl? Nes visos mes esame nerealios, visos mes esame gražios savaip. Galbūt nesame supermodeliai ir iki Kate Moss mums toli, bet kodėl nepasimaivius prieš kamerą kokį vakarą, netapus makiažo modeliu, nes yra reali proga net išmokti ir pamatyti, kas tau tinka. Negana to, kodėl neperžengus ribų, nusimetus drabužius dėl meno, juk gyvename vieną kartą, o kiekviena minute reikia džiaugtis ir ją išnaudoti.

 

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply