Laisvalaikis

Iš kosmonautikos serijos: meditacija, plūduriuojant kapsulėje

Facebook’as man yra ne tik vieta, kur susirašai su draugais, pažiūri, kas vyksta jų gyvenime, pažiūri įvaiius juokingus vaizdelius, ypač apie gyvūniukus ir visokokius šuniukus, galbūt šiek tiek pastalkini, pavyzdžiui, buvusį draugą, kuom jis dabar gyvas (tik jau nereikia man teisiančių žvilgsnių, juk visi ar visos tą darome)… Oh well, tiesiog panaudoji pagal paskirtį tuo metu, kai reikia. Man tai taip pat platforma, kur užmatau kažką įdomaus. Taip įvyko ir šį kartą: kažkas palike’ino nuotrauką, ją išmetė feedback’e, o toliau nugalėjo mano smalsumas ir aš patikrinau, kas tai per dalykas. Kalbu apie naują atsipalaidavimo būdą – plūduriavimą.

Kažkaip jau žinojau, kad antradienis bus paskutinė diena darbe, o kaip geriausiai po to atsipalaiduoti? Masažas? Gal ne, nors juos dievinu, todėl nusprendžiau užsirašyti seansui vakare į „Only Good Vibes“. Spėju, kad įdomu, o kas tai yra? Tiesiog paimu šiek tiek informacijos iš jų tinklapio, o paskui papasakosiu, kaip viskas vyksta realiai. „Plūduriavimas – tai terapija, skirta giliam fiziniam, protiniam ir dvasiniam atsipalaidavimui bei organizmo gyvybinių jėgų atstatymui. Plūduriavimo kapsulėje esantis vanduo yra prisotintas magnio druskos (EPSOM) bei sušildomas iki žmogaus kūno temperatūros. Ši unikali kombinacija leidžia žmogaus kūnui plūduriuoti vandens paviršiuje jaučiant tarsi nesvarumo būseną“, – rašoma jų svetainėje.

Vakar septintą valandą buvau nurodytoje vietoje. Turiu pripažinti, kad labai reikėjo atsipalaiduoti, nes lipdama iš automobilio sugebėjau pamesti raktus nuo kambario į sniegą, todėl dešimt minučių braukiau sniegą prie mašinos… Tik man taip nutinka. Atėjau sušalusi ir susitresavusi, tiksliau save išvadinusi įvairiausias žodžiais. Iš viso yra tik du kambariai, todėl vienu metu aptarnaujami tik du žmonės. Pasitiko mane labai mielas vaikinas, kuris papasakojo, kas ir kaip, ką reikia daryti. Šiaip visiems patariu pasiskaityti jų puslapyje, kas ir kaip vyksta, kad būtų aiškiau.

Nuvedė mane į atskirą patalpą, kurioje kosmoso filmus primenantis kupolas, dušas ir įvairūs dušo reikmenys bei rankšluosčiai. Taigi, visų pirmą turi nusiprausti po dušu. Kaip ir minėjau, viską jie duoda, bet aš esu iš tų žmonių, kuriai patinka naudoti savo šampūną ir kondicionierių, nes kitaip nesusitvarkysiu su savo garbanomis. Tada jau reikia eiti ir lipti į kapsulę.

Vaizdas įdomus, nes joje prileista vandens, kuriame ištirpintos druskos, todėl tu neskęsti, o plūduriuoji kaip kokioje Raudonojoje jūroje ar kur kitur, kur jūros vanduo itin sūrus. Reikia užsidaryti kupolą aklinai, na, bent jau taip rekomenduojama, aišku, viskas priklauso individualiai. Kiti juk gali turėti įvairių fobijų ar panašiai. Man kažkaip kaip tik kirbėjo užsidaryti ir išbandyti viską iki maksimumo. Dešinėje pusėje yra raudonas panikos mygtukas, na, jei kas nors nepavyktų, išsigąstumei, tai iš karto siunčiamas signalas į registratūrą ir pas tave prisistato pagalba. Kairėje pusėje – žalias mygtukas, su juo reguliuoji šviesas.

Šiaip šviesa yra labai blausi, neryški, tačiau po dešimties minučių yra rekomenduojama išjungti šviesą ir pabūti atkiloje tamsoje – tai lengviau padeda panirti į poilsį, atsipalaiduoti ir pamedituoti. Tiesiog tu esi bosas: jei nori, įsijungi, jei ne – tai ne. Dar kitas įdomus dalykas, kuris padeda orientuotis laike, tai pirmas dešimt minučių groja meditacinė muzika, po to ji nutyla. Muzika taip pat įsijungia likus penkioms minutėms iki seanso pabaigos.

Koks jausmas? Įdomu. Nes tu lyg guli ant vandens paviršiaus ir bandai atsijungti. Mane įspėjo, kad gali šiek tiek pavargti kaklas, tai buvo parodyti keli pratimai, kaip to išvengti. Man kažkaip tas negrėsė. Aš gulėjau susidėjusi rankas ant krūtinės kaip kokia egiptiečių mumija. Na, vanduo ten yra žmogaus temperatūros, tačiau aš esu ta šaltmarė, kuriai visada šalta, net ir vasarą. Tai susidėjus rankas ant krūtinės buvo tiesiog šilčiau gulėti. Iš pradžių galvojau, kad bus sunku išgulėti tą valandą, kad labai ilgas laiko periodas, tačiau, kai pasinėriau į save, pamiršau, kas vyksta, o tiesiog plūduriavau, momentais net pagauni, kad atsijunginėji. Beje, oras irgi yra panašiai tokios pat temperatūros kaip vanduo, ore yra daug drėgmės, tai tiek šiek primena tą orą, kai būni kokioje egzotinėje šalyje…

Po procedūros reikia vėl nusiprausti. Man patarė, kad užtenka tik vandeniu nusipilti, nes tos druskos turi teigiamą poveikį, nebūtina yra iš karo jas nuplaukti. Tai greitas dušas ir aš done. Ar buvo verta? Tikrai įdomus potyris, nes jausmas po procedūros lyg būtumei kažkur kokias kelias valandas relaksavusi kokioje vonioje. Kaip pasakojo man studijoje, šis metodas atsipalaiduoti atėjo iš JAV. Kartą jie kalbėjo su vienu menininku iš už Atlanto, o jis papasakojo apie tą kapsulę ir būdą pachillinti. Taip jie atsirado Lietuvoje.

Naudinga informacija: rezervacijos yra atliekamos internetu, nuėjus į jų puslapį http://onlygoodvibes.lt/pluduriavimas. Jūsų procedūrai bus skirtas pusantros valandos laikas. Jei norite, vežkitės savo dušo reikmenis, bet nebūtina, nes viską duoda. Galima plūduriuoti su bikiniu, bet galima ir nuogai (būtent aš pasirinkau šį variantą, nors maudymą turėjau). Vienas apsilankymas kainuoja 35 eurus. Kaip sakė mane sutikęs vaikinas, jie veikia vos mėnesį, todėl dar didelio srauto nėra.  Vienintelis man buvęs blogas dalykas – šiek tiek vėsoką, bet sakau, čia aš ta, kuri vasarą miega su pūkine kaldra, o žiemą – su trimis.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply