Laisvalaikis

Ledo ritulys ir šaltalankių arbata – dvi valandos kaifo

Kažkada buvau iš tų žmonių, kad „ai, man nepatinka“, „ai, aš to nenoriu“, „kažkokia nesąmonė“ – tiesiog buvau nusiteikusi neigiamai net nepabandžius. Kažkaip įvyko toks lūžis ir esu dėkinga buvusiam draugui, kuris kažkada pasiūlė eiti žiūrėti regbio. Liaudanskytė eilinį kartą susiraukė, kad ne, to jau nebus, nes man jis nepatinka. O kai paklausė, kodėl, pasakiau, kad nežinau, nes net nesu buvusi jo žiūrėti, nežinau taisyklių ir panašiai. Taigi, gavau priekaištą, kad kaip aš galiu sakyti „ne“, jei nesu niekada pabandžiusi ar buvusi. Taip pasikeitė mano požiūris į viską – einu visur, noriu pabandyti viską, paragauti, išbandyti… oh well, that‘s me.

Tai dabar bus tas vienas iš pabandymų, kuris tęsiasi iki šiol – nei dienos nesigailiu, kad nuėjau. Kalbu apie ledo ritulį. Ne, ne, aš nežaidžiu, tik patinka žiūrėti varžybas ir palaikyti komandą. Taip jau nutiko, kad įkalbėjau pusseserę ir vieną vakarą mes jau sėdėjome Pramogų arenoje. Žinote, kaip būna su tomis moterimis, eina į ledo areną ir nesusimąsto iki galo, kad gali būti ten šalta. Taip nutiko ir mums: aš užsimečiau rudeninį paltuką, pamiršau pirštines, o kam autis kažką šilto, kai gali tiesiog įsispirti į kedus. Mano didžiausia padaryta klaida.

Kodėl ledo ritulys? Šiaip esu krepšinio fanė, bet į šį sportą kažkaip pažiūrėjau kitomis akimis, kuomet pakalbinau Justiną (vienintelė mergina, kuri žaisdavo „Hockey Punks“ komandoje), su kuria teko ir būti kambariokėmis, kai bandžiau teisės mokslus krimsti Lietuvoje (čia kita istorija, nes turiu bakalaurą žurnalistikoje ir viešuosiuose ryšiuose, bet ir teisę bandžiau studijuoti). Turiu pripažinti, kad iki šiol nežinau visų taisyklių, bet jau nebesu „žalia“ ir per game‘ą suprantu, kas ir kaip (pasirodo, kad ir blondinės gali išmokti). Labiausiai man šiame sporte patinka dinamika, nes vis kažkas vyksta. Be to patinka kontaktinis sportas, o čia jau jo į valias – kartais net tenka aiktelėti dėl įvairių smūgių.

Nesu dar ant tiek įsitraukusi, kad važiuočiau stebėti varžybų į kitus miestus, todėl man visada galiam sutikti tik Pramogų arenoje. Galiu pasakyti, kad nors esu ta, kuri net vasarą miega su pūkine kaldra, nes visada man šalta, tačiau tos dvi valandos antradieniais yra iškenčiamos. Labiausiai tai padeda padaryti šaltalankių arbata, kurios galima nusipirkti kavinėje. Jos puodelį pasiimu per kiekvieną kėlinį (kas nežino, tai jų yra viso 3 po 20 minučių).

Sugundžiau? Varžybos vyksta dažniausiai ketvirtadieniais, datos nuolatos skelbiamos, bet dažniausiai būna kas dvi savaites. Kaina – 4 eurai. Kiek mačiau, galima pirkti ir abonementą, bet aš dar tam nesiryžtu. Kaip apsirengti? Hm, tikrai nebandykite daryti madų šou, geriausiai yra rengtis kuo šilčiau – traukite iš spintos savo slidinėjimo aprangą t.y. striukę, pirštines, kepurę ir net galima kažką termo po apačia pasivilkti. Galima pasiimti ir kokį pleduką, nes sėdėti kartais būna šaltoka. Savo dienotvarkėje išbraukite 2 valandas, nes būtent tiek plius minus tęsiasi game‘as (3 kėliniai po 20 minučių ir 15 minučių pertraukos tarp kėlinių, kol valomas ledas).

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply