Laisvalaikis

Vertikali gimnastika arba kaip mokiausi šokio aplink stulpą subtilybių

Šis pirmas kartas buvo prieš beveik metus, bet apie jį delsiau įkelti įrašo. Kodėl? Nes visada sulaukdavau įdomių reakcijų, kai pasakydavau, kad lankau pole dance užsiėmimus. Reikėdavo vyrukų veidus pamatyti – iš karto kreiva šypsena nušviesdavo jų veidą, oh well, kas pasakys, kad vaizduotė mūsų yra padykusi…

Taigi, taip jau išėjo, kad tuo metu wake‘indavau ir kažkaip pagalvojau, kad reikėtų imtis kažkokio papildomo sporto, kad pastiprinti rankas. O kas geriau, jei ne draugės patars. Taip viena bičiulė patarė išbandyti pole dance užsiėmimus. Na, manęs ilgai nereikia įkalbinėti, todėl po kelių dienų jau mane buvo galima sutikti „Pole dance Vilnius“ studijoje prie stoties. Hah, žinau, skamba tikrai kurioziškai, kad tokie šokiai ir dar prie stoties… o geriausia, kad pro langus matosi „Carito“ pastatas, kurio kieme dažnai galima išvysti vienuoles – čia mano lyriniai nukrypimai.

Užsiėmimus lankiau keletą mėnesių ir turiu pripažinti, kad pirmoje treniruotėje buvo šiek tiek nedrąsu. Buvo keletas merginų, kurios jau ilgiau buvo lankiusios, tačiau didesnė dalis buvo naujokių. Pradėjome nuo paprastų judesių, išmokome pagrindinių laikymosi būdų, kaip galima nusileisti. Mūsų grupelė buvo gan didelė, todėl tekdavo prie vieno stulpo po dvi šokti – tas ypač gerai, nes rankos greitai pavargsta, tai kol viena daro – kita ilsisi. Be to ir linksmiau taip, nes patariame, pasijuokiame, pataisome viena kitą. Būdavo dienų, kai mūsų susirinkdavo mažiau, tai visoms tekdavo po asmeninį stulpą, tai per pusantros valandos užsiėmimą tekdavo tikrai paplušėti.

Reikia įspėti, kad į treniruotę privalu ateiti su kūną apglundančiais drabužiais, nes kitaip jie neleis gerai judėti ir slysti stulpu – geriausia kokia aptempta trikotažinė maikutė ir trumpi šortukai. Kodėl negalima ilgų? Nes su stulpu geriausiai „limpa“ nuogas kūnas. Be to, šokama basomis, o kartais – užsidėdavome aukštakulnius šokiams. Nors atrodo, kad nėra čia sudėtinga pasileisti ir nuslysti stulpu, tačiau jei nori tai padaryti grakščiai, tai darbo tikrai reikės įdėti. Ir, aišku, pastangų.

Man asmeniškai, pole dance buvo ne tik tam tikra sporto forma, bet ir moteriškumo mokykla, nes judėti gražiai, seksualiai ir į ritmą siūbuoti klubus, daryti bangeles nėra lengva. O gal lemia ir tai, kad kasdien mes esame susikausčiusios, tai kartais pristygsta to moteriškumo.

Taigi, jei nusprendėte apsilankyti ir pabandyti, tai labai rekomenduoju. Ką reikia žinoti? Socialiniame tinkle raskite „Vilnius pole dance“, ten rasite tvarkaraštį, nes geriausiai eiti į naujokų grupę, nes jau pažengusiųjų jausitės kiek nepatogiai. Nebijokite, jei nesate nieko panašaus dariusios, mokytojos visada pamoko, ateina prie tavęs, tave konsultuoja, o šiaip ir moteriškas kolektyvas dažnai būna labai solidarios. Ai, buvo vienas vyrukas mokytojas, bet jis mokino plastikos ir lankstumo, nes šokant apie stulpą reikia ir kitų įgūdžių nei jausti ritmą. Kaip ir minėjau, eikite su patogiais šortukais, su kuriais jaučiatės gerai, ir kokia maikute, bet ne plačia, kad neplevėsuotų ir netrukdytų jums slysti. Būkite pasirengusios, kad pirmomis treniruotėmis bus sunku, skaudės visus raumenis, bus daug kraujosruvų… kiek toks malonumas kainuoja? Jei eisite du kartus (ką aš dariau ir rekomenduoju), tai mėnesio abonementas kainuos 58 eurus. Pamoka trunka 1,5 valandos, per kurią jūs pusvalanduką darysite apšilimo ir tempimo pratimus, o valandą ž šoksite ir mokinsitės triukų-judesių.

Jei kam įdomu, čia galite rasti daugiau informacijos http://poledancevilnius.lt/

p.s. kolektyvas yra labai draugiškas, kaip ir užsiėmimus belankančios moterys. Dažnai daromi įvairūs pasisėdėjai, vakarėliai, švenčiamos įvairios šventės.

p.s.s. juokaudavo, kad kai pradedi lankyti tokius užsiėmimus, dažniausiai išėjus į miestą savaitgalį out, gatvėse esantys ženklų stulpai tampa tikrų tikriausia – guilty pleassure, nes vis norisi ant jų pasisukti.

ir dar toks dalykas, kad pole dance yra dažnai vadinama vertikalia gimnastika. Kodėl? „Vertical gymnastics is the obscure way to describe pole dancing without sounding like a complete ho/stripper. Popular with professionals and prudes, it allows vertical gymnasts a way to describe their “sport” without being judged (ho/stripper) and is approved as a safe for work term“ , – rašoma „Urban dictionary“

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply