Maistas

Improvizacijos virtuvėje – sveikuoliški sausainiai

Pagalvojau, kad reikėtų kažką atnaujinti prie „maisto“ skilties, todėl pasidalinsiu savo neseniai kartingų varžyboms keptų sausainių receptu. Turiu paatvirauti, kad šiaip esu crap, kai kalba apsisuka apie kepsnius ar kažkas tokio, nes mano arkliukas – desertai. Mėgstu juos gaminti ir valgyti!

Bandau dabar būti labai sveika, tai ir sausainiai labai sveikuoliški. Turiu pripažinti, kad susiradau receptą kažkur internete, tačiau galiausiai improvizavau ir dariau pagal save. Taigi, reikės 300 g avižų ir pakelio sviesto (pas mane buvo tas mažesnis, tai manau, kad 175 g kažkur). Reikia ištirpdyti sviestą, supilti avižas ir palikti, kad jos šiek tiek prisigertų riebaliuko.

Du kiaušinius suplakti su cukrumi, tačiau aš jo nenaudoju, tai dėjau medaus ir agavų sirupo. Kiek pyliau? Pagal skonį, nes nenorėjau nusaldinti. O tada jau įsijungia fantazija, nes reikia įvairių džiovintų vaisių ar riešutų. Aš pasirinkau saulėgrąžas, spanguoles, migdolus ir abrikosus.  Aišku, nereikia pamiršti, kad džiovintas uogas reikia nuplaukti. Taigi, reikia sumaišyti viską: dribsnius su sviestu, kiaušinių masę ir pasirinktus džiovintus vaisius ar riešutus.

Tada orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepame sausainukus 20 minučių, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Pamiršau pasakyti, kad dėdami į kepimo skardą palikit šiek tiek vietos tarp jūsų suformuotų sausainių, nes jie plečiasi – nesinori gauti vieną didelį sausainį. Išėmus iš orkaitės reikia liesti šiek tiek pravėsti, nes jie yra gan trapūs, todėl gali labai lengvai sutrupėti.

Skanaus. Yum Yum

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply