Maistas

Mėnesio iššūkis – be cukraus ir miltinių patiekalų

Vieną rytą atsikėliau ir mane aplankė nušvitimas: nusprendžiau, kad nevartosiu cukraus ir miltinių patiekalų. Na, OK, reikia pripažinti, kad tas nušvitimas iš lempos neatsirado, tiesiog prieš kelias savaitės pasiklausiau vieno fotografo, kuris kalbėjo apie to naudą, o ir pati pagalvojau, kad aš negaliu dienos be saldumynų – tai nėra gera. Ir žinau, žinau, kad negalima, o gal tiksliau nereikėtų sau drausti kažko, o tiesiog mėgautis gyvenimu, tačiau iššūkiai man patinka.

Dabar jau skaičiuoju savo trečią savaitę. Nesu totaliai nušokusi ir susipykusi su protu, kad totaliai viską ribočiau, nes juk cukraus yra įvairiuose gaminiuose, bet aš kalbu apie tą, kur tu, pavyzdžiui, dediesi į arbatą ar į kavą, apie įvairius saldumynus, saldainius, šokoladą ir panašiai.

Tenka pripažinti, kad pirma savaitė buvo gan įdomi, jei kalbėsime apie visus tuos miltinius produktus, nes dažniau sukausi virtuvėje, skaičiau portalus, ką galima pasigaminti, tiesiog buvo daugiau improvizacijos virtuvėje. Jei kalbėsime apie cukrų, tai, o, Dieve! Man jo trūko, norėjosi lipti sienomis, o vakare, kai prisėdi prie TV, vis norisi stotis, eiti prie spintelės ir kažką pasiimti. Tačiau atsilaikiau pagundoms.

Antrą savaitę turiu pripažinti, kad pagerėjo mano miegas. Prieš tai kelis mėnesius vis ateidavau į darbą ir ryte kolegei skųsdavausi, kad blogai miegojau, kad vis kaip kokiai studentei pritrūko tų kelių valandų, kai reikia kažką priduoti. Miegu tiek pat valandų kiek ir prieš tai, bet esu pasiilsėjusi . Oi, dar vienas dalykas, kartu su tais dalykais atsisakiau ir kavos. OMG. Čia yra totalus pasiekimas, nes aš tas žmogus, kuris dieną pradėdavo su dideliu puodeliu kavos, beje, labai stiprios. Tada lengvai galėdavau dar kelis puodelius per dieną išgerti, o jei nueidavau į visus „Vero cafe“ ar „Coffee inn“ mano latte būdavo su dviem papildomais espresso. Mano maksimumas – latte su 5 espresso shotais. Bent jau tokiais kiekiais vartodavau žmonėse.

Skaičiau, kad dažniausiai atsisakius cukraus tą pajunta oda. Nežinau, kaip čia ir kas, tačiau viskas OK. Jokių papildomų ir nereikalingų spuogų neatsirado. Jėga.

Bandau šio eksperimento laikytis mėnesį, žiūrėsime kaip bus. Ar aiškiau matau savo taliją dėl to? Hm. Gal. Bet čia manau, kad kaltas sportas, nes ir vėl pradėjau lankyti, nors aišku, miltinių patiekalų nevalgymas ir saldumynų duoda savo. Kartais gal šiek tiek energijos pritrūksta, bet nėra nieko, ko neišgelbėtų žalia arbata, kuri kaip mano varikliukas – 4-5 puodeliai per dieną ir aš ready steady, GO.

P.S. nors esu laikiusis įvairiausių dietų, bet turiu pripažinti, kad šis challenge‘as – vienas sunkiausių, nes esu totali saldumynų naikintoja! Pirmomis dienomis net maistą, o tiksliau šokoladą ir visokius skanėstus sapnavau. How sad is that?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply