Laisvalaikis

Kai su metais pradeda ir rankdarbiai patikti…

Šiemet man gyvenimas ar kažkas (net sunku įvardyti) pametėjo galimybę apsilankyti festivaliuose, kuriuose nėra tekę įkelti kojos. Į kelis jų vykau ne šiaip pramogauti, bet dirbti – savanoriauti. Tikrai ministro patarėja uždirba pakankamai, kad galėtų sau leisti nusipirkti bilietą, tačiau į juos vykstu vedina kito tikslo – prominti mūsų ministerijos veiklos. Na, bet užteks apie darbą. Ką šį kartą dariau pirmą kartą?

O gi ėmiau į rankas vašelį ir nėriau pašikniuką! Taip, taip, išgirdote teisingai. Visų pirma turiu pripažinti, kad mokykloje visus darbelių pamokos šedevrus kūrė mano mama (mielosios mokytojos, manau, kad jūs tai supratote, nes aš nebuvau ta, kuri galėtų tokius pagaminti). Vašelis, virbalai – tai man nesuprantami instrumentai, kurie mano rankose nedirbo taip, kaip reikėjo. Vienintelis dalykas, kurį sugebėjau per darbelių pamokas – gaminti maistą. Tai darau iki dabar.

Taigi, „Galapaguose“ skatinome antrinį daiktų panaudojimą: tiesiog moterys yra totalios šopaholikės, jų spintose kabo ne vienas ir ne du drabužiai, kiti būna įsigyti per išpardavimus ir kabo net su kainomis (čia būsiu aš iš tų, kurios prisiperka ir kartais net neužsideda). Tai tiesiog galbūt kartais kažkuris daiktas ar drabužis gali tau jau būti atgyvena, atsibodęs, tačiau kitam – tai lobis. O kodėl nepasidalinus? Kvietėme festivalininkus atsivežti nereikalingų drabužių ir jais keistis. Reikia pripažinti, kad „Bliuzuose“ sulaukėme daugiau iniciatyvių žmonių, o šį kartą Zarasuose tokių būta vos keli. Shame on them. O dar papildomai dienos metu turėjome kūrybines dirbtuves: iš senų trikotažinių marškinėlių gaminome pašikniukus.

Jei turite kaimą, tai prisimenate pas močiutę tokius kilimėlius iš atraižų, senų drabužių – tai čia tie patys, tik jie apvalūs ir nėra super dideli: kad tilptų sėdynė. Nors dizainerė sakė, kad užtruksime pusantros valandos, bet man prireikė dviejų dienų. Ilgai sekėsi gamintis siūlą, o paskui – perprasti principą, bet kai užsikabliuoji – tai babų dainos. Penkios maikės sukarpytos ir štai mano šedevras. Supratau, kad su metais visai tokia veikla gali pradėti patikti, nes šiaip namie paprastai to nebūčiau išbandžiusi, o dabar padariau ir galvoju, kad būtų šaunu namie kažką pasidaryti didesnio bei papuošti miegamojo grindis. Who knows, gal įvyks stebuklas ir imsiuosi darbo.Šedevras

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    shop.manjana.lt
    2022 16 vasario at 6:48

    labai gražu, o su kuo skalbti tokius meno šedevrus? žiūrint atrodo, kad susitrauks ir nebeliks grožio?

Leave a Reply