Grožis

Iš kosmoso serijos: sportas kūno temperatūros kupole

Žinote, kai kalba pakrypsta apie svorį, moterys yra pasiryžusios išbandyti viską. Aš kalbu ne tik apie dietas, bet ir įvairias sporto šakas, maisto papildus ar piliules, o kitos net pasitelkia hipnozę (čia tos, kurios nenori sportuoti ar riboti maisto, bet vis tiek nori atsikratyti tų kelių kilogramų). Na, turiu pripažinti, kad esu išbandžiusi daug dietų, tačiau vien jomis rezultato nepasieksi. Todėl, kai netyčia „Facebook‘e“ užmačiau vieną zviazdą prominančią (taip, kai kurias jų turiu savo drauguose dar nuo „žmonių“ laikų) naują lieknėjimo būdą kažkokiuose kupoluose, suklusau. Dar po kelių savaičių ir aš užsirašiau į pirmą nemokamą apsilankymą „Figurella“.

Pirmo susitikimo metu mane pasvėrė, išmatavo ir užklausė, kokie mano tikslai. Pasakiau, kad nori sutvirtinti kūną, galbūt atsikratyti kelių papildomų centimetrų nuo klubų ar šlaunų (jų labiausiai nekenčiu, o ir riebalai ten tirpsta sraigės greičiu arba iš viso nejuda iš vietos). Pirmą kartą keliasdešimt minučių dariau tam tikrų pratimų serijas kūno temperatūros kupole. Vaizdas – kaip ir fantastinių filmų, nes nesupranti, kas ir kaip, už ko imti, kaip kojas kelti, kaip taisyklingai daryti… Kaip rašoma jų puslapyje, „36,8° temperatūrą palaikančioje kapsulėje atliekami vidutinio aktyvumo pratimai atkuria optimalų metabolizmą audiniuose, kurie yra pažeisti dėl kraujo apykaitai ir vietinei temperatūrai kenksmingo per didelio riebalų kiekio ar celiulito.“ Valio, tokie pratimai padeda net kovoti su apelsino žievele ant šlaunų! Vėliau jėgas atgauti, atlikus fizinius pratimus, numatomas 15 min. seansas ozono dušo kapsulėje. Čia dar didesnis kosmosas! Bet pasirodo, kad tai veiksminga ir taip pat stabdo pieno rūgšties susidarymą – mažesnis skausmas kitą dieną po pratimų (o juk visos žinome, kaip būna).

Tas nenuvaldomas noras sutvirtėti ir keliais centimetrais sumažėti padarė savo – nusipirkau abonementą keliasdešimt apsilankymų. Salone yra vos 4 kupolai, todėl trenerės nuolatos tave priežiūri ir stebi tavo programą, ar nesimuliuoji, ar teisingai atlieki pratimus. Stengdavausi bent tris ar keturis kartus per savaitę užsukti į šį saloną, nes užsiėmimai trukdavo beveik valandą, tai juos galėdavau talpinti į savo pietų pertrauką. Vietoj maisto rinkausi apsilankymą ten. Išlankiau keletą mėnesių. Taip pat ėjau į kito pobūdžio treniruotes, todėl nežinau, ar galiu teigti, kad būtent jų rezultatai yra nerealūs, bet sugebėjau atsikratyti daugiau nei 15 centimetrų nuo visur. Daugiausiai tirpo liemens srities riebalai, po keletą nuo rankų. Aišku, kaip ir buvo tikėtis, labiausiai užsispyrė ir iš vietos arba vos vienu centimetru pamažėjo šlaunys. Beje, sužinojau, kad mano viena koja yra storesnė už kitą (sakė, kad tai normalu, nors man iš pradžių atrodė, kad aš jau freakė kažkokia).

Mano nuomonė, ar verta užsukti ir išbandyti? Išbandyti, tai tikrai verta, tačiau reikia prabrėžti, kad užsiėmimo kaina nėra maža, todėl reikėtų rimtai pagalvoti, ar ryžtis. Antra, vien pratimais nieko nepasieksi, reikia ir šiaip pačiai judėti bei derinti maistą, nes vien todėl, kad valandą padirbėsi su žiedais karštame kupole tau „Victoria Secret“ modelio kūno nesuformuos!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply